İsrail Zelenskiy’i reddetti

Hamas'ın İsrail'e yönelik saldırısının ardından destek için İsrail'e ziyarette bulunmak isteyen Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'ye Tel Aviv Yönetiminden olumsuz yanıt geldi.
Ankara Masası
|
17 Ekim 2023, Salı - 11:47
İsrail Zelenskiy’i reddetti

Edinilen bilgilere göre, geçtiğimiz hafta Avrupa ülkelerine giden Ukrayna Devlet Başkanı  Volodimir Zelenskiy, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanı  Antony Blinken ile birlikte İsrail'e dayanışma ziyareti planladı. 

 Zelenskiy kabul edilmedi

Tel Aviv yönetimi, Zelenskiy'nin bu ziyaretine olumsuz yanıt verdi. İsrail, 'bunun için doğru zaman olmadığını ancak ilerideki bir tarihte kendisini kabul edebileceklerini’ bildirdi.

İsrail'e desteğini açıklamıştı

Hamas Tugaylarının 'Aksa Tufanı' operasyonu adı altında İsrail'e gerçekleştirmiş olduğu saldırılarının ardından Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy İsrail'in yanında olduklarını ve desteklerini açıklamıştı. 

Zelenskiy, "İsrail'in teröristlerin saldırılarına karşı kendini savunma hakkının tartışılmaz olduğunu" belirterek "Terör her zaman bir suçtur, sadece bir ülkeye ya da belirli kurbanlara karşı değil, bir bütün olarak insanlığa karşı işlenen bir suçtur" ifadelerini kullanmıştı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2105366/israil-zelenskiyi-reddetti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.