Zelenskiy: Erdoğan çalışıyor, Guterres’in de çalışmasına ihtiyaç var

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'e göre, Karadeniz Tahıl Girişimi konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan çalışıyor ama BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in de çalışmasına ihtiyaç var.
Mevlüt Peker
|
12 Temmuz 2023, Çarşamba - 22:03
Zelenskiy: Erdoğan çalışıyor, Guterres’in de çalışmasına ihtiyaç var

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Karadeniz Tahıl Girişimi konusunda BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in çalışmasına ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Zelenskiy, NATO Vilnius Zirvesi'nde ABD Başkanı Joe Biden ile yaptığı görüşmenin ardından düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Ukrayna'nın NATO üyeliğini kimseyle pazarlık etmeyeceğini belirten Zelenskiy, "Ukrayna'nın NATO üyeliği, ülkedeki güvenlik durumuna dayanan gerçek bir siyasi karar olacak" dedi.

Müttefiklerinden güçlü bir savunma onayı aldıklarını ve bu durumun kendileri için büyük önem taşıdığını belirten Zelenskiy, ülkesinin topraklarını herhangi bir statüyle takas etmeyeceklerini vurguladı. Dondurulmuş bir çatışmaya karşılık topraklarını değiştirmeyeceklerini söyleyen Zelenskiy, bu tutumlarının ortakları tarafından açık bir şekilde bilindiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ukrayna-NATO Konseyi toplantısında tahıl girişimi meselesini gündeme getirdiğini aktaran Zelenskiy, Türkiye'nin tahıl girişimini desteklediğini ancak risklerin olduğunu belirttiğini söyledi. Bu konuda BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in çalışmasına ihtiyaç olduğunu dile getiren Zelenskiy, BM ve Türkiye'nin Rusya ile anlaşmaları olduğunu söyledi.

Ukrayna'nın hiçbir şeyi ihlal etmediğini savunan Zelenskiy, Rusya ile bir anlaşma yapmadıklarını, BM ve Türkiye ile anlaşma yaptıklarını ifade etti. Karadeniz Tahıl Koridoru'nun gerekliliğine ve işlevselliğine değinen Zelenskiy, bu koridorun işlediğini ve engelleme yapmadıklarını belirtti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2089775/zelenskiy-erdogan-calisiyor-guterresin-de-calismasina-ihtiyac-var
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.