Başkent'te milyon liralık kamu arazisi dolandırıcılığı 'pes' dedirtti

Ankara'da Milli Emlak Genel Müdürlüğüne ait arazileri satma vaadinde bulunarak çok sayıda kişiyi dolandırdığı iddia edilen aralarında avukatların da bulunduğu 11 kişiden 6'sı tutuklandı.
Büşra Bayrak
|
17 Ekim 2023, Salı - 13:44
Başkent'te milyon liralık kamu arazisi dolandırıcılığı 'pes' dedirtti

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ve Ankara Emniyet Müdürlüğü milyonluk vurguna darbe vurdu. 

Başkentte dolandırıcılara emniyet güçleri nefes aldırmıyor. 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Sahtecilik ve Dolandırıcılık Suçları Soruşturma Bürosunca, devlet yetkililerinin adını kullanarak, bu kişilere ait ofisleri işlettiklerini belirterek, hazineye ait arazileri satma vaadinde bulunan şüpheliler hakkında nitelikli dolandırıcılık suçu kapsamında soruşturma başlatıldı. 

65 milyon liralık vurgun

Başsavcılığın talimatıyla Ankara Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yaptıkları araştırma sonucunda şüphelilerin 6 ayrı dolandırıcılık olayı ile 65 milyon liralık haksız kazanç elde ettiklerini belirledi. 

Aralarında avukatlarında bulunduğu 11 şüpheliye eş zamanlı operasyon düzenleyen ekipler, F.Ö, B.K, A.K, H.Ö, A.Ç, Y.D, M.K, V.A. ve G.A. Ankara'da, E.G.S. ve E.S. ise İzmir'de gözaltına alındı.

Aramalarda, 3 ruhsatsız tabanca, çok sayıda çek koçanı, 50 ve 100 dolarlık banknotlar halinde 484 bin 500 sahte dolar, 40 bin lira, çok sayıda sahte satış sözleşmesi, sahte milletvekili danışman kartı, 4 sahte bilezik ve 1 araç tepe lambası ele geçirildi.

Ayrıca  şüphelilerin işledikleri suçun kanundaki yerini öğrenme amacıyla kullandıkları düşünülen çok sayıda mevzuat kitabı ile "Yargıtay Kararları Işığında Sahtecilik Suçları" ve  "Yargıtay Kararları Çerçevesinde Dolandırıcılık Suçu" isimli kitaplar da bulundu.

11 şüpheliden 6'sı tutuklandı

Şüphelilerden E.S. ifade işlemi sonrası serbest bırakılırken adliyeye sevk edilen 10 şüpheliden E.G.S, F.Ö, H.Ö, A.K, A.Ç. ve M.K. çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı, 4 zanlı adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2105403/baskentte-milyon-liralik-kamu-arazisi-dolandiriciligi-pes-dedirtti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.