Türk Yahudi Toplumu'ndan İsrail'e 'dur' çağrısı

İsrail'in sivillere yönelik saldırına ilişkin Türk Yahudi Toplumu'ndan kınama mesajı geldi. Mesajda "Kabul edilir, savunulur, mazeret gösterilir hiçbir tarafı yoktur" denildi.
Ankara Masası
|
18 Ekim 2023, Çarşamba - 14:49
Türk Yahudi Toplumu'ndan İsrail'e 'dur' çağrısı

İsrail Filistin arasında yaşanan savaşın 12. gününde ölü sayıları artıyor.

İsrail’in dün El Ehli Baptist hastanesini hedef almasının ardından 500 sivilin hayatını kaybetmesiyle bölgeden üzücü görüntüler gelmeye devam ediyor.

İsrail’in sivillere yönelik olan saldırılarına kurum ve kuruluşlardan kınama mesajları geliyor.

Bir kınama da Türk Yahudi Toplumundan geldi. Türk Yahudi Toplumu, ‘X’ sosyal medya platformundan yapılan açıklamada saldırılara 'dur' çağrısında bulunuldu.

Yapılan açıklamada insani yaşam haklarına uymadığı belirtilerken İsrail'in saldırılarının hiçbir kabul edilir bir tarafı olmadığı ifade edildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Masum sivillerin her ne koşulda ve nerede olursa olsun -özellikle hastane, okul, huzurevi vb- hedef alınmalarını, katledilmelerini şiddetle reddediyor ve kınıyoruz!

“Bu, uluslararası hukuk tarafından da insanın en temel beklentisi olan -yaşam hakkını- ortadan kaldıran bir durumdur”, kabul edilir, savunulur, mazeret gösterilir HİÇBİR tarafı yoktur.

Bu bağlamda devletimiz, Türkiye Cumhuriyeti’nin, huzurun acilen sağlanması için ilk günden beri gösterdiği çabaları destekliyor, tüm insanların bir an önce kalıcı bir barışa ulaştırılmalarını diliyoruz."

http://www.ankaramasasi.com/haber/2105566/turk-yahudi-toplumundan-israile-dur-cagrisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.