Ankara'da Filistin'e yönelik saldırılar protesto edildi

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen üyeleri, Filistin'e destek amacıyla Yıldızkule'deki Birleşmiş Milletler (BM) Türkiye Ofisi önünde bir gösteri düzenlediler.
Ankara Masası
|
01 Kasım 2023, Çarşamba - 04:16
Ankara'da Filistin'e yönelik saldırılar protesto edildi

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Çankaya Oran Yerleşkesi önünde toplanan Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen üyeleri, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına karşı tepkilerini göstermek amacıyla Yıldızkule'deki BM Türkiye Ofisi önüne yürüdüler.

BM Türkiye Ofisi'nin bulunduğu binanın önünde İsrail'e karşı sloganlar atıldıktan sonra Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın bir basın açıklaması yaptı.

Yalçın, 25 gündür devam eden İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını sert bir şekilde kınayarak, bu saldırılara tepki göstermeyen ülke yönetimlerini eleştirdi.

Gazze'deki saldırıların insani bir krize neden olduğunu vurgulayan Yalçın, İsrail'in hava ve kara saldırıları sonucu 8 binden fazla Filistinlinin hayatını kaybettiğini ifade etti.

Ayrıca, Gazze'deki altyapının ciddi şekilde zarar gördüğüne dikkat çeken Yalçın, "Dünyanın dört bir yanından gelen seslere kulak tıkayan BM, Filistin'deki soykırımı durdurmak için hemen harekete geçmelidir." dedi.

Yalçın ayrıca, "Filistin'de barış ve adalet sağlanana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz." şeklinde konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2107813/ankarada-filistine-yonelik-saldirilar-protesto-edildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.