Akşener'den Özel'e tebrik

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'den CHP Genel Başkanlığına seçilen Özgür Özel'i tebrik etti.
Ankara Masası
|
05 Kasım 2023, Pazar - 12:18
Akşener'den Özel'e tebrik

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'nda Genel Başkanlığa seçilen Özgür Özel'i tebrik etti.

Akşener, sosyal medya hesabındaki mesajında Özel'i tebrik ettiğini belirterek, "Kurultay sonuçlarının Cumhuriyet Halk Partisi camiasına hayırlı olmasını diliyorum." ifadesini kullandı.

Özgür Özel, Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı kazandı

CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'nda değişimin rüzgarları esti. Ankara Spor Salonu'nun tanıklık ettiği tarihi seçimde, partililerin yoğun ilgisi altında delegeler yeni genel başkanlarını seçti. Özgür Özel, CHP'nin yeni lideri olarak belirlendi ve yeni bir dönemin başlangıcı olarak kayıtlara geçti. İkinci tur oylamada Özgür Özel 812 oy, Kemal Kılıçdaroğlu 536 oy aldı.

Gözler PM'ye çevrildi

Ankara Spor Salonu'nda gerçekleşen CHP 38. Olağan Kurultayı'nda Özgür Özel'in genel başkan olarak seçilmesinin ardından, kurultayın en yetkili organı olan Parti Meclisi (PM) üyeleri belirlenecek.

Genel başkanlık seçimine katılan 1366 delege, PM üyelerinin seçimi için de oy kullanacak. PM üyeliği için adaylar, Kurultay Divanı tarafından saat 16.00'ya kadar kabul edilecek. Adayların sıra numaraları belirlendikten ve seçim için gerekli hazırlıklar tamamlandıktan sonra, akşam saatlerinde PM üyelerinin seçimine geçilecek.

Kurultayın bugünkü bölümünde delegeler, PM üyelerinin yanı sıra 15 kişiden oluşan Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyelerini de seçecekler.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2108517/aksenerden-ozele-tebrik
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.