İncirlik Üssü önünde İsrail protestosu

Adana'daki İncirlik Üssü önünde toplanan binlerce Filistin destekçisi, İsrail’i protesto etti. İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, "Öfkemiz çok büyük, tutamıyoruz ama Türkiye elinden geleni yapıyor" dedi.
Mevlüt Peker
|
05 Kasım 2023, Pazar - 18:15
İncirlik Üssü önünde İsrail protestosu

İstanbul'dan hareket eden ve İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı'nın öncülük ettiği "Filistin İçin Özgürlük Konvoyu", Adana'da İncirlik Üssü önünde toplanarak İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını kınayan bir protesto düzenledi.

Türkiye'nin dört bir yanından sivil toplum kuruluşları, dernek üyeleri ve vatandaşların katılımıyla güçlenen konvoy, ABD Hava Kuvvetleri'ne ait 39. Hava Üssü Kanat Komutanlığı ve İncirlik 10. Tanker Üs Komutanlığı önünde toplandı.

Protestocular, Türk ve Filistin bayrakları eşliğinde İsrail ve ABD'ye yönelik sloganlar atarak tepkilerini gösterdi. Bu sırada, bazı protestocuların üs bölgesine girmeye çalışması üzerine güvenlik güçleri müdahalede bulundu.

İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım, olaylar sırasında bir konuşma yaparak, İncirlik Üssü'ne güçlü bir mesaj vermek için geldiklerini belirtti. Gazze'den kadın ve çocukların tahliyesi için yapılan anlaşmanın, miting sırasında çıkan olaylar nedeniyle tehlikeye girdiğini ifade etti.

Yıldırım, konuşmasında şunları söyledi:

"Gazze'deki masumların hayatları tehlikede ve biz burada onların sesi olmaya çalışıyoruz. Ancak bazı provokatif eylemler, bu çabalarımıza zarar veriyor. Türkiye, Gazze için masada ve dünya genelinde İslam coğrafyasından destek eylemleri yükseliyor. İnşallah bu destek daha da artacak."

Konuşmasının devamında, olay çıkaran kişilere üsse girmekten vazgeçmeleri çağrısında bulunan Yıldırım, polislerin de Gazze konusunda hassas olduğunu ve çatışmaya girilmemesi gerektiğini vurguladı.

Yıldırım, "Bizimle aynı düşüncede olanlar, mesajımızı verdik. Amerika bizi gördü, duydu. Şimdi buradan sessizce ayrılacağız çünkü akşama kadar sürecek başka mesajlarımız vardı. Ancak izin verilmedi. Şimdi anlaşmayı tamamlayıp, Gazze'den kadın ve çocukları çıkarmak için çalışacağız." dedi.

İHH Başkanı, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

"Allah'ın izniyle İslam ülkeleri, İsrail'e karşı duruşlarını güçlendirecek. Cumhurbaşkanımız da yardımların organizasyonu için destek verecek. Biz yeni gemiler alıyoruz ve Gazze'ye yardım götüreceğiz. İsrail yenilgiye uğradı, Gazze'ye giremedi. Şimdi görevimiz, ateşkes sağlanarak yaralıların, kadınların ve çocukların güvenli bir şekilde tahliyesini sağlamak."

"Polise taş atanlar bizden değil"

Yıldırım, polise taş ve şişe atanların konvoyla bir ilgisi olmadığını belirterek, bu tür eylemlerin Türkiye'nin birliğine zarar vereceği uyarısında bulundu. Protestoculara alanı terk etme çağrısı yapan Yıldırım, "Polise taş atanlar bizden değildir. Şimdi buradan ayrılın, yoksa bu durum büyütülecek ve Türkiye'nin birliği tehlikeye girecek. Türkiye, Gazze'nin yanında duruyor." ifadelerini kullandı.

Miting öncesinde ve sırasında yaşanan gerginliklerde, bazı kişilerin üsse girmeye çalıştığı ve polisin müdahalesiyle karşılaştığı belirtildi. İHH Başkanı Yıldırım da konuşması öncesinde yaşanan olaylardan etkilendi.

Yıldırım'ın konuşmasının ardından, kalabalık bir kısmı dağılırken, bazı protestocuların üsse girmeye yönelik eylemleri devam etti. Olayların sürmesi üzerine İl Emniyet Müdürü Doğan İnci, kalabalığa dağılmaları yönünde çağrıda bulundu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2108585/incirlik-ussu-onunde-israil-protestosu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.