Epic Games ve Google arasındaki dava başladı

Epic Games'in uygulama içi ödemeler nedeniyle Google'a açtığı antitröst davası başladı.
Ankara Masası
|
07 Kasım 2023, Salı - 08:15
Epic Games ve Google arasındaki dava başladı

Epic Games'in uygulama içi ödemeler nedeniyle Google'a karşı açtığı antitröst davasının duruşması başladı.

Dava, Epic Games'in Google Play Store'u kullanan tüm uygulama geliştiricilerinin dijital ürün veya hizmet satışlarından yüzde 30'a kadar komisyon ödemesini gerektiren Google politikaları nedeniyle açıldı ve Kaliforniya Kuzey Bölge Mahkemesi'nde görülmeye başlandı.

Davanın açılışında Epic Games'in avukatı Gary Bornstein, Google'ın eylemlerinin fiyatların yükselmesine, kalitenin düşmesine ve seçeneklerin azalmasına neden olduğunu iddia etti. Ayrıca, Google'ı rekabeti engellemek için "rüşvet ve engelleme" stratejisi uygulamakla suçladı.

Google'ın avukatı Glenn Pomerantz ise şirketin Apple gibi güçlü rekabetle karşı karşıya olduğunu ve bu nedenle tekel oluşturamayacağını savundu.

Epic Games, Google'ın Android uygulamaları üzerinde yasa dışı bir tekel oluşturduğunu ve bu sayede komisyonlar yoluyla karını artırdığını iddia ederken, Google ise geliştiricilerin kullanıcılara ulaşmak için güvendiği popüler bir pazarı işletebilmek için makul bir ücret talep ettiğini savunuyor.

Bu dava ayrıca, uygulama içi ödemelerden haksız gelir kesintisi yaptığı ve uygulama yaratıcılarının müşterileriyle iletişimini zorlaştırdığı iddia edilen Apple'ın App Store'u tarafından da yakından takip ediliyor.

Epic, davanın kazanılması durumunda Android'de, uygulamalar içinde satın alınan dijital ürünler ve hizmetler için yüzde 15 ila 30 arasında değişen komisyon taleplerine değişiklik getirebileceği ve kullanıcıların oyunları indirmek için Google mağazasını atlamalarını kolaylaştırabileceği bir değişikliğe yol açabileceğini öne sürüyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2108776/epic-games-ve-google-arasindaki-dava-basladi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.