Epic Games, Google'a açtığı antitröst davasını kazandı

ABD merkezli video oyunu yapım ve geliştirme şirketi Epic Games, uygulama içi ödemeler nedeniyle Google'a açtığı antitröst davasını kazandı.
Ankara Masası
|
12 Aralık 2023, Salı - 08:15
Epic Games, Google'a açtığı antitröst davasını kazandı

Epic Games'in, Google Play Store'u kullanan tüm uygulama geliştiricilerinin dijital ürün veya hizmet satışlarından %30'a kadar komisyon ödemesini talep eden şirket politikalarına karşı açtığı dava sonuçlandı. Kaliforniya Kuzey Bölge Mahkemesi'nde görülen davada, jüri, Google'ın uygulama mağazasının işleyişiyle tekelleşme karşıtı yasaları ihlal ettiği kararına vardı.

Epic Games'in CEO'su Tim Sweeney, sosyal medya hesabından "Google'a karşı zafer" paylaşımında bulundu. Sweeney, jürinin, her açıdan Google Play'in tekeline karşı bir karar verdiğini belirtti.

Anlaşmazlık, Ağustos 2020'de başlamıştı. Epic Games, Fortnite oyununa yönelik güncellemeler yayımlayarak müşterilere uygulama mağazaları yerine doğrudan fatura kesme imkanı tanıdı. Bunun sonucunda Google ve Apple, Fortnite'ı hızla uygulama mağazalarından çıkardı. Epic Games ise doğrudan faturalandırma ve kendi mağazasını akıllı telefonlara kurma hakkını savunarak her iki şirkete dava açtı.

Epic Games'in Apple'a karşı açtığı dava ise 2021'de görüldü ve bu yılın başlarında temyize gidildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2114194/epic-games-googlea-actigi-antitrost-davasini-kazandi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.