Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kaç çocuğu var?

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kaç çocuğu olduğu araştırılıyor. Peki Emine Erdoğan ile Recep Tayyip Erdoğan’ın kaç çocuğu var? İşte yanıtı…
Büşra Bayrak
|
07 Kasım 2023, Salı - 16:40
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kaç çocuğu var?

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı ve Adalet ve Kalkınma Partisi genel başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hayatı araştırılıyor. Birçok kişi siyasi kariyerinin yanı sıra çocukluğu, eğitimi ve evliliği merak ediyor.

Recep Tayyip Erdoğan kaç yaşında? 

26 Şubat 1954 doğumlu olan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Kasımpaşa ailesinin üçüncü çocuğu olarak dünyaya geldi. Babası Ahmet Erdoğan, annesi ise Tenzile Erdoğan’dı.

Recep Tayyip Erdoğan nereli?

Babası Ahmet Erdoğan 13 yaşında ailesiyle birlikte Rize’nin Güneysu ilçesinden İstanbul’a göç etti.

Recep Tayyip Erdoğan’a doğduğunda babası Recep ayında doğduğu için Recep ve dedesinin adı olan Tayyip isimlerini aldı.

Recep Tayyip Erdoğan’ın 3’ü erkek 1’i kız olmak üzere 4 kardeşi bulunmaktadır.

Recep Tayyip Erdoğan ne mezunu? 

İlköğretim hayatını Kasımpaşa Piyade İlkokulunda tamamlayan Erdoğan,  1973 yılında İstanbul İmam Hatip Lisesinde mezun oldu.

Üniversite eğitimini ise Marmara Üniversitesi İktisadi ve Ticari Bilimler Fakültesinde tamamladı.

Bir çok siyasi kariyerinin ardından Erdoğan, 11 yıl boyunca Türkiye’de başbakanlık görevini yürüttü. Erdoğan, üç dönemdir Türkiye cumhurbaşkanlığı görevini sürdürmektedir.

Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi ve çocukları

Erdoğan, aslen Siirtli olan Hayriye ve Cemal Gülbaran’ın kızı Emine Gülbaran ile İdealist Kadınlar Birliği’nin bir konferans çalışmasında tanıştı.

Recep Tayyip Erdoğan, konferansta tanıştığı Emine Gülbaran ile 4 Temmuz 1978 yılında  dünyaevine girdi.

Erdoğan çiftinin 4 çocukları var.

Çocuklarının isimleri şöyle: Ahmet Burak Erdoğan, Necmeddin Bilal Erdoğan, Esra Erdoğan ve Sümeyye Erdoğan.

Ahmet Burak Erdoğan kimdir? 

Çiftin ilk çocukları Ahmet Burak Erdoğan 4 Temmuz 1979 yılında İstanbul’da doğmuştur. Ahmet Burak Erdoğan lise eğitimini Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesinde, lisans eğitimini İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde tamamladı. Ardından burslu olarak Londra'da ekonomi eğitimi aldı. Ahmet Burak Erdoğan, 2001 yılında Sema Ketenci ile evlendi.

Necmeddin Bilal Erdoğan kimdir? 

Erdoğan çiftinin ikinci çocukları ise Necmeddin Bilal Erdoğan’dır. Bilal Erdoğan, 23 Nisan 1981 yılında İstanbul’da dünyaya gelmiştir. Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesini bitirmiştir. Daha sonra eğitimine Amerika Birleşik Devletleri'nde devam etmiş, 2003 yılında Boston kentindeki Harvard Üniversitesine devam etmiştir. Bu üniversite bünyesindeki John F. Kennedy School of Government'ta kamu yönetimi alanında yüksek lisans yapmıştır. Bilal Erdoğan, 2003 yılında Reyyan Uzuner ile evlenmiştir. Ömer Tayyip ve Ali Tahir adında iki oğlu, Fatıma Serra adında bir kızı vardır.

Esra Erdoğan Albayrak kimdir? 

Recep Tayyip Erdoğan ile Emine Erdoğan’ın üçüncü çocukları ise Esra Erdoğan Albayrak’tır. 14 Ekim 1983 tarihinde İstanbul’da dünyaya gelen Esra Erdoğan Albayrak, Lise eğitimini Kadıköy İmam Hatip Lisesinde, lisans eğitimini sosyoloji ve tarih alanında Indiana Üniversitesinde tamamladı. Esra Erdoğan Albayrak, 2004 yılında Berat Albayrak ile dünyaevine girdi. Berat Albayrak 66. Türkiye Hükümeti Hazine ve Maliye Bakanlığı görevini yürüttü. Albayrak çiftinin 4 çocuğu bulunmaktadır.

Sümeyye Erdoğan Bayraktar kimdir? 

Recep Tayyip Erdoğan ile Emine Erdoğan’ın 4’üncü ve son çocukları Sümeyye Erdoğan Bayraktar’dır. 22 Ağustos 1985 İstanbul doğumlu olan Sümeyye Erdoğan Bayraktar, Trabzon Araklı İmam Hatip Lisesi’ndeki eğitiminin ardından 2005 yılında Indiana Üniversitesi'nden mezun oldu. Ardından yüksek lisans eğitimini Londra Ekonomi Okulu'nda tamamladı.2016 yılında Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ile evlendi. Sümeyye Erdoğan Bayraktar ile Selçuk Bayraktar’ın Canan Aybüke adında bir kız çocuğu bulunmaktadır.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2108839/cumhurbaskani-erdoganin-kac-cocugu-var
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.