Hakan Fidan New York'a gidiyor

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, BMGK (Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi) toplantısına katılacak.
Mevlüt Peker
|
28 Kasım 2023, Salı - 18:47
Hakan Fidan New York'a gidiyor

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, BMGK (Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi) oturumuna katılmak için Amerika Birleşik Devletleri (ABD)’nde BM binasının bulunduğu New York'u ziyaret edecek.

BMGK’da Gazze konusu ele alınacak

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde (BMGK) Gazze'deki son gelişmelerin masaya yatırılacağı oturuma katılmak üzere New York'a ziyarette bulunacak. Bu önemli toplantı, Gazze'deki mevcut durumun ve son olayların detaylı bir şekilde ele alınmasına imkan tanıyacak.

Hakan Fidan'ın yolculuğu ve toplantı detayları

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın yarın gerçekleşecek olan bu önemli toplantı için New York'a gideceği belirtildi. Ayrıca, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın 11 Kasım'daki İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Ligi Olağanüstü Ortak Zirvesi'nde alınan kararların takip edilmesi amacıyla kurulan grubun diğer üyeleriyle de görüşmeler yapacağı kaydedildi.

Diplomatik temaslar ve takip edilecek konular

Bu ziyaret, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın uluslararası platformda Türkiye'nin Gazze'deki duruma yönelik tutumunu ve yaklaşımını vurgulaması için bir fırsat sunuyor. Ayrıca, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ve Arap Ligi'nden alınan kararların uygulanmasını destekleyici ve izleyici bir rol üstlenmesi bekleniyor.

Özetle Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, BMGK (Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi)'daki Gazze ile ilgili oturuma katılmak üzere New York'a gidiyor. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ayrıca İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Ligi'nin ortak zirvesinde alınan kararların takip edilmesi amacıyla oluşturulan gruptaki diğer üyelerle de görüşmeler yapacak. Bu ziyaret, Türkiye'nin Gazze'deki duruma ilişkin uluslararası tutumunu vurgulama fırsatı olarak görülüyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2111995/hakan-fidan-new-yorka-gidiyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.