Başsavcılıktan Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu hakkında açıklama!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlunun kullandığı otomobilin çarpması sonucu motokuryenin ölümüne ilişkin açıklama yaptı.
Mevlüt Peker
|
08 Aralık 2023, Cuma - 23:39
Başsavcılıktan Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu hakkında açıklama!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Fatih ilçesinde yaşanan trajik bir olayın ardından Somali uyruklu bir otomobil sürücüsünün yakalanması için uluslararası prosedürün titizlikle işletildiğini duyurdu. İşte olayın detayları:

Olayın arka planı

30 Kasım'da Kennedy Caddesi Aksaray istikametinde bir motosiklet ile Somali Konsolosluğuna ait bir aracın çarpışması sonucunda motosiklet sürücüsü Yunus Emre Göçer yaralandı. İlk tespitler, olayın "taksirle yaralama" suçu kapsamına girdiğini gösterdi.

Şüphelinin serbest bırakılması ve son gelişmeler

Şüpheli Mohamed Hassan Seıkh Mohamud, olayın ardından aynı gün ifadesi alındı ancak serbest bırakıldı. Ancak, 06 Aralık 2023 tarihinde Yunus Emre Göçer'in vefat etmesi üzerine suçun niteliği değişti ve şüpheli hakkında "taksirle ölüme neden olma" suçundan gözaltı talimatı verildi. Şüphelinin yurt dışına çıkması nedeniyle gözaltı talimatı yerine getirilemedi ve 08 Aralık 2023 tarihinde hakkında uluslararası yakalama kararı çıkarıldı.

Soruşturmanın ilerleyişi

Şüphelinin kusur durumunun kesin olarak belirlenmesi için Adli Tıp Kurumu'ndan rapor talep edildi. Şüphelinin yakalanması için uluslararası prosedür dahil olmak üzere tüm süreçler titizlikle işletilmekte ve soruşturma tüm yönleriyle sürdürülmektedir.

Adalet Bakanı Tunç'un açıklaması

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, bu olaya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Şüphelinin yakalanması için uluslararası prosedür dahil tüm süreç titizlikle işletilmekte ve soruşturma tüm yönleriyle sürdürülmektedir. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın." ifadelerini kullanarak toplumun bilgilendirilmesine vurgu yaptı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2113701/bassavciliktan-somali-cumhurbaskaninin-oglu-hakkinda-aciklama
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.