Zelenskiy’den ABD’li generallere tepki!

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Amerikalı generallerin Ukrayna ordusuna yönelik sürekli eleştirilerine tepki gösterdi. Zelenskiy, "Kışın karşı taarruz veya savunma operasyonları her zaman yavaşlar" dedi.
Mevlüt Peker
|
13 Aralık 2023, Çarşamba - 21:37
Zelenskiy’den ABD’li generallere tepki!

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, ABD'li generaller tarafından yapılan eleştirilere yanıt vererek, Ukrayna ordusunun Rusya'ya karşı yürüttüğü operasyonlardaki yavaşlamanın kış mevsimiyle ilişkili olduğunu açıkladı. Zelenskiy, Oslo'da düzenlenen İkinci Ukrayna-Kuzey Avrupa Zirvesi sonrasında yapılan ortak basın toplantısında, Ukrayna'nın savunmaya değil, karşı taarruza öncelik vermesi gerektiğine dair ABD'li generallerin eleştirilerine karşılık verdi.

Zelenskiy, "Bu durum krizle değil, kış mevsimiyle ilgilidir ve kış aylarında hem karşı taarruz hem de savunma operasyonları yavaşlar," dedi. Ayrıca, Rusya'nın bu yıl cephede herhangi bir zafer kazanamadığını, Rus birliklerinin geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Ukrayna'nın doğusuna yoğunlaştığını belirtti.

Devlet Başkanı, "Kışın her şey yavaşlar. Özellikle Rus birliklerinin yoğun olduğu doğu bölgemizin savunması önemli. Geçen yıl Wagner grubuna karşı kazanılan zafer gibi, şimdi birçok birliği oraya gönderdiler. Bu yüzden orada püskürtmek ve yok etmek önemli," diye konuştu.

Zelenskiy, Ukrayna ordusunun Karadeniz'de elde ettiği başarıları da vurgulayarak, Rus filosunun Karadeniz'den geri itilmesinin bir başarı olduğunu ve gelecek operasyonlara hazırlanılması gerektiğini ifade etti.

Öte yandan, İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, Ukrayna'ya verilen desteğin tekrarlandığını belirtti. Kristersson, "Üyelik görüşmelerinde ve uzun süreli finansman konusunda Avrupa Konseyi kararlarıyla ilerlemek önemli. Ukrayna'nın savaşı, bizim savaşımızdır," ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2114457/zelenskiyden-abdli-generallere-tepki
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.