506 hakim ve savcının görev yerinde değişiklik!

HSK'nin (Hakimler ve Savcılar Kurulu) mazerete dayalı güz kararnamesi ile 506 hakim ve savcının görev yerini değiştirdi.
Mevlüt Peker
|
21 Aralık 2023, Perşembe - 19:05
506 hakim ve savcının görev yerinde değişiklik!

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) geçtiğimiz günlerde 506 hakim ve savcının görev yerlerini etkileyen önemli bir değişiklik yaptığını duyurdu. Adli ve idari yargıda 2023 sonbahar kararnamesinin bir parçası olan bu değişiklik, Kurul'un Birinci Dairesi tarafından karara bağlandı ve resmi internet sitesinde açıklandı.

Bu büyük değişiklikle adli yargıda 480, idari yargıda ise 26 hâkim ve savcının görev yeri değiştirildi. Önemli değişiklikler arasında Beykoz eski Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Aydın'ın İstanbul Anadolu Yakası Cumhuriyet Başsavcı Vekilliğine atanması da yer alıyor. Ayrıca, İstanbul ve İzmir'de mahkeme başkanları ve bölge adliye mahkemesi müdürleri de dahil olmak üzere birçok kilit pozisyona yeni atamalar yapıldı. Bunlar arasında, eski İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Daire Başkanı Tayyip Özdurmaz artık Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi'ne başkanlık edecek ve daha önce İzmir Bölge Adliye Mahkemesi'nde görev yapan Aysel Gökçe de İzmir Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı'nı devraldı.

Önemli bir gelişme olarak, eski Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ahmet Yıkılmaz Yargıtay Cumhuriyet Savcılığı'na atandı. Daha önce İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili olarak görev yapan Okan Bato, Antalya Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığı'na atandı. Ayrıca, Ankara'da görev yapan Melih Aladağ ve Şenol Taşkale de Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği görevine getirildi.

İdari yargıda ise, daha önce Gaziantep Bölge İdare Mahkemesi Daire Başkanı olan Ferhat Metin, İstanbul Bölge İdare Mahkemesi üyeliğine atandı.

Bu değişiklikler hakkında Adalet Bakanı Yılmaz Tunç sosyal medya aracılığıyla iyi dileklerini iletti. Atamaların ülke ve yargı camiası için hayırlı olmasını dileyen Adalet Bakanı Tunç, tüm hakim ve savcılara yeni görevlerinde başarılar diledi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2115792/506-hakim-ve-savcinin-gorev-yerinde-degisiklik
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.