Mamak Belediyesinde toplu iş sözleşmesi

HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan, "Kamudaki taşeron işçilerin kadroya alınması, çalışma hayatımızın en büyük reformuydu. Bu reformla 500 bini belediyelerde olmak üzere 1 milyona yakın taşeron işçi, kamunun kadrolu işçisi oldu" dedi.
Kaynak: AA
|
10 Ocak 2024, Çarşamba - 21:56
Mamak Belediyesinde toplu iş sözleşmesi

Mamak Belediyesi, Hizmet-İş ve Öz Güven-Sen sendikaları ile 1600 işçiyi kapsayan bir toplu iş sözleşmesi imzaladı. Mamak Belediyesi Musiki Muallim Mektebi'nde gerçekleştirilen imza törenine HAK-İŞ Konfederasyonu ve Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan, Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, Öz Güven-Sen Genel Başkanı Ömer Yılmaz ve diğer ilgililer katıldı.

İŞÇİ HAKLARI İÇİN BİR ZAFER

Mahmut Arslan konuşmasında, 2017 yılında kamudaki taşeron işçiler kadroya alınmamış olsaydı, sadece 50 işçinin bu sözleşmeden yararlanacağını belirterek, sözleşmenin önemli etkisinin altını çizdi. Mevcut sözleşme sayesinde 1300 Hizmet-İş üyesi ve 300 Öz Güven-Sen üyesi olmak üzere toplam 1600 işçi bu haktan yararlanacak.

Mahmut Arslan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın belediyeler de dahil olmak üzere kamuda çalışan taşeron işçileri kadroya alma kararını hatırlatarak bunu "çalışma hayatımızdaki en büyük reform" olarak nitelendirdi. Arslan, “Bu reform, 500 bini belediyelerde olmak üzere yaklaşık 1 milyon taşeron işçinin kamuda kadrolu işçi olmasını sağladı.” dedi.

Özellikle enflasyonun yüksek seyrettiği bir dönemde anlaşmanın sağladığı imkânlar için belediye yönetimine teşekkür eden Arslan, belediye yönetiminin gösterdiği hassasiyetten övgüyle söz etti.

ÖNEMLİ ÜCRET ARTIŞLARI AÇIKLANDI

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, belediyenin çalışanları için daha iyi ekonomik ve sosyal koşullar sağlama konusundaki kararlılığını vurguladı. Yeni imzalanan sözleşme kapsamında 1 Ocak'tan itibaren günlük ücretlere %50 zam yapılacağını duyuran Murat Köse ayrıca Temmuz ayında imzalanacak yeni dönem sözleşmesinde de çalışanlara daha elverişli koşullar sunma niyetinde olduklarını ifade etti.

Başkan Murat Köse'nin detaylarını verdiği anlaşma, işçilerin yaptıkları işin niteliğine uygun ücretler almalarının yanı sıra, sorumluluk pozisyonlarında bulunan ancak bununla orantılı mali tazminat alamayan çalışanlar için de ek ödemeler yapılmasını öngörüyor.

Tören, Başkan Köse'nin önce Arslan, ardından da Yılmaz ile toplu iş sözleşmelerini imzalamasıyla sona erdi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2119355/mamak-belediyesinde-toplu-is-sozlesmesi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.