Bakır kaplama virüsün yayılmasını önleyebilir mi?

Ankara Masası
|
01 Haziran 2020, Pazartesi - 14:51
Bakır kaplama virüsün yayılmasını önleyebilir mi?

Koronavirüs salgınını yenebilmek için bir öneri de İngiltere’den geldi. İngiliz bilim insanı bir bilim insanı William Keevil, virüsün yayılmasını önlemek için kapı kolları, korkuluklar ve alışveriş arabalarının bakırla kaplanması gerektiğini açıkladı. Çelik ve plastik üzerinde 3 gün hayatta kalabilen virüs, bakır üzerinde 4 saatte ölüyor.

İngiltere’deki Southampton Üniversitesi'nden William Keevil, yeni tip corona virüsün (Covid-19) yayılımını önlemek için kapı kolları, alışveriş arabaları, toplu taşımadaki tutunma yerleri ve spor ekipmanlarının bakırla kaplanmasını önerdi.

The Times'a, konuşan Pofesör Keevil, hali hazırda Polonya'daki otobüslere bakır kaplı tutacaklar takıldığını, Şili ve Brezilya’daki göçmen kulübelerinin bakırla kaplandığını aktardı. Pandeminin merkezi ABD’de ise bakteriler ve diğer bulaşıcı mikroplarla dolu spor salonu  ekipmanlarının bakırla kaplanmaya başladığını belirtti.

Keevil, corona virüsün bakır ile temas ettiğinde, metaldeki iyonların virüsü koruyan lipid zarına saldırdığını, ardından iyonların hücreyi işgal ederek virüsün DNA’sını tamamen yok ettiğini söyledi.

Yirmi yılı aşkın süredir bakırın antimikrobiyal etkilerini inceleyen Profesör Keevil, fast food restoranlarındaki ve bankamatiklerdeki ekranların da bakırla donatılabileceğini söyledi.

Koronavirüs, çelik ve plastik yüzeylerde 3 güne kadar, kağıt yüzeylerde ise 1 hafta canlı kalabiliyor. Virüs bakır yüzeylerde ise, 4 saat sonra tamamen ölüyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/21197/bakir-kaplama-virusun-yayilmasini-onleyebilir-mi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.