Netanyahu, Adolf Hitler’i 40’a katladı

Soykırımcı, işgalci, toprak hırsızı, bebek katili, haydut ve terörist İsrail’in Gazze kasabı Netanyahu, Adolf Hitler’in yapamadığı gazeteci katliamının 40 katını doğrudan gerçekleştirdi.
Kaynak: AA
|
29 Ocak 2024, Pazartesi - 20:42
Netanyahu, Adolf Hitler’i 40’a katladı

60 milyon insanın öldüğü ve 2820 gün süren 2. Dünya Savaşı’nda 69 gazeteci ölürken, terör örgütü İsrail’in 115 günde öldürdüğü gazeteci sayısı 122 oldu. Bu sayıya alıkonulan, kaybolan, haber alınamayan ve bilinmeyenler dahil değil.

1 Eylül 1939'da Adolf Hitler yönetimindeki Almanya’nın Polonya'yı işgaliyle başlayan II. Dünya Savaşı, 2 Eylül 1945'te Japonya'nın koşulsuz teslimiyetiyle sona ermiş, 6 yıl - 1 ay - 1 gün yani 2820 gün süren savaşlarda 60 milyon insan ve 69 gazeteci ölmüştü. 2. Dünya Savaşı’nda ortalama 40 günde 1 gazeteci ölürken, Gazze’de ortalama günde 1’den fazla gazeteci hayatını kaybetti. Böylelikle Binyamin Netanyahu, Adolf Hitler’in performansının 40 katına çıkmış oldu. Kaldı ki 2. Dünya Savaşı’nda ölen 69 gazetecinin sadece bir bölümü Alman saldırılarında hayatını kaybetti. Üstelik 2. Dünya Savaşı'nda hiçbir gazeteci doğrudan hedef alınmadı. Gazze’deki gazeteci kayıplarının tamamı ise terör örgütü İsrail’in saldırıları sonucu yaşandı.

GAZZE’DE SON DURUM

İşgalci haydut İsrail’in saldırılarında 115 günlük bilanço medya için de hayli ağır. 122 gazetecinin yaşamını yitirdiği İsrail saldırılarında yüzlerce gazeteci yaralandı, kayboldu, alıkonuldu. İsrail tarafından alıkonulan ve haber alınamayan en az 10 gazeteci bulunuyor. İlk 100 günde vurulan basın kurumu sayısı 63, öldürülen dünyaca ünlü yazar ve şair sayısı ise 13’tü.

FİLİSTİNLİ GAZETECİ AĞIR YARALANDI

Terör örgütü İsrail ordusuna ait bir SİHA’nın (silahlı insansız hava aracı) 22 Ocak'ta Gazze Şeridi'nin kuzeyinde gerçekleştirdiği hava saldırısı sonrası bir gazetecinin yaralandığı ve yaralı halde bir kepçeye konularak bölgeden uzaklaştırılmaya çalışıldığına dair görüntüler bugün yayımlandı. Filistinli gazeteci İmad Gabun’un saldırı sonrası ağır yaralandığı ve bir dozer kepçe ile bölgeden adeta kaçırıldığının görüntüleri de İsrail’in basına karşı işlediği suçlar dosyasında yerini aldı.

BUGÜN 2 GAZETECİ ÖLDÜRÜLDÜ

Gazze Şeridi'nde İsrail saldırılarının hedefi olan gazetecilerin sayısı artmaya devam ediyor. Son saldırılarda İsrail ordusu, iki gazeteciyi daha öldürdü.

İSRAİL UÇAKLARININ HEDEFİNDE GAZETECİLER VAR

İsrail savaş uçaklarının düzenlediği hava saldırılarında, Gazze'nin orta kesiminde yer alan Ez-Zevayide bölgesinde gazeteci İsam el-Lulu'nun evi hedef alındı. Saldırı sonucu Lulu, eşi, oğlu, gelini ve torunu hayatlarını kaybetti. Aynı gün içerisinde Gazze'de yaşanan bir başka saldırıda ise gazeteci Muhammed Abdulfettah Ataallah da yaşamını yitirdi.

GAZZE'DE ARTAN GAZETECİ ÖLÜMLERİ

7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne yönelik sürdürdüğü saldırılarda, öldürülen gazeteci sayısı 122'ye yükseldi. İsrail ordusunun hedef aldığı sivil yerleşim alanlarındaki bu saldırılar, bölgedeki gazetecilik faaliyetlerini de ciddi şekilde tehlikeye atıyor. Terör örgütü İsrail, Gazze’de yürüttüğü soykırımı dünyanın görmemesi için özellikle basın kuruluşlarını ve iletişim ağlarını vuruyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2122576/netanyahu-adolf-hitleri-40a-katladi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.