Erdoğan'dan Danıştay'a FETÖ tepkisi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mısır dönüşü ziyaret ve Türkiye gündemine dair açıklamalarda bulundu. Danıştay'a FETÖ'den ihraç edilen savcıların görev iadesi üzerinden tepki veren Erdoğan, terörle mücadele, yerel seçimler ve Erzincan'da yaşananları değerlendirdi.
Onur Çetinkaya
|
15 Şubat 2024, Perşembe - 12:59
Erdoğan'dan Danıştay'a FETÖ tepkisi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 12 yıl sonra Mısır'a ziyarette bulundu.

Sisi ile bir araya gelen Erdoğan, temaslarının ardından Türkiye'ye döndü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mısır dönüşü ziyaret ve Türkiye gündemine dair açıklamalarda bulundu.

"Sisi gelecek"

Mısır ziyaretini değerlendiren Erdoğan, Sisi ile Gazze'de barış için adımların atılması için çalışmaların masaya yatırıldığını belirtti.

Erdoğan, "İsrail’in Refah bölgesine saldırıları her zamanki vicdansızlıkları. Konuyu sayın Sisi ile de görüştük. 'Oradaki insanların güvenliğinden taviz vermemiz mümkün değil' ifadesini kullandık." dedi. Sisi ile soykırımı görüştüklerini belirten Erdoğan diğer yandan Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'nin Türkiye'ye geleceğini söyledi.

"Danıştay'ın kararına sessiz kalamayız"

Danıştay 5. Dairesi   FETÖ'yle irtibatlı olduğu gerekçesiyle 450 hakim ve savcı ihraç edilmesinin ardından yeniden göreve iade etmesine tepki gösteren Cumhurbaşkanı, "Danıştay'ın aldığı bu karara da sessiz kalmamız mümkün değil. Nasıl ki Anayasa Mahkemesi’nin aldığı bazı garip kararlarda Cumhur İttifakı olarak tepkisiz kalmıyorsak, bunda da sessiz kalamayız." dedi. 

"31 Mart'ta bazıları siyaset sahnesinden silinecek"

Yaklaşan yerel seçimler üzerinden konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefetin mülteci meselesini gündeme getirmesine değinerek, "Bunların hiçbirinden onlara ekmek çıkmaz, boşuna uğraşıyorlar. 28 Mayıs'a nasıl silindilerse, 31 Mart'ta kesinlikle bazılarının siyaset sahnesinden tamamen silindiğini göreceğimiz gün olacaktır." ifadelerini kullandı.

Ukrayna-Rusya savaşı 

Ukrayne ve Rusya arasında 2 yılı aşkın süredir devam eden savaşa dair konuşan Erdoğan, Putin ve Zelenski ile görüştüklerini belirtti.

Adil barışın savaştan daha iyi olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı, barış için adım atmayı sürdüreceklerini söyledi. 

F-16 süreci

Ankara-Washington arasında F-16 konusunda olumlu bir atmosfer olup olmadığına dair soruyu yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şu anda olumsuz bir gidiş yok, tam aksine olumlu bir gelişme var. " diye konuştu.

Erzincan'da maden kazası 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, salı günü Erzincan'ın İliç ilçesinde yaşanan elim maden göçüğü hakkında  açıklamalarda bulundu. 

Erdoğan, "Bu yerde 9 vatandaşımız maalesef şu anda toprak altında. Arama kurtarma çalışmaları devam ediyor" dedi. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/2125057/erdogandan-danistaya-feto-tepkisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.