FTX davasında karar belli oldu

FTX'in kurucusu ve eski CEO'su Sam Bankman-Fried, dolandırıcılık ve kara para aklama suçlarıyla yargılandığı davada 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. FTX müşterilerinin 8 milyar dolardan fazla parasının kaybolduğu iddialarıyla açılan davada Bankman-Fried'ın cezası kesinleşti.
Kaynak: AA
|
28 Mart 2024, Perşembe - 22:52
FTX davasında karar belli oldu

Kripto para borsası FTX'in kurucusu ve eski Üst Yöneticisi (CEO) Sam Bankman-Fried, dolandırıcılık ve kara para aklama suçlamalarıyla yargılandığı davada 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Savcılar, Bankman-Fried'ın 40 ila 50 yıl arasında hapis cezasına çarptırılmasını talep etmişlerdi. Ancak, savunma avukatları "ilk kez şiddet içermeyen bir suç işlenmesi" ve "FTX müşterilerine paralarının geri ödeneceği" argümanlarıyla 5 ila 6,5 yıl arasında hapis cezası istemişlerdi. Yargıç Lewis Kaplan, Bankman-Fried'ı 25 yıl hapisle cezalandırdı.

Bankman-Fried'ın cezasına itiraz etme planları olduğu belirtiliyor.

Kripto para borsası FTX, Kasım 2022'de iflas etmiş ve CEO'su Sam Bankman-Fried'ın istifasıyla sonuçlanmıştı. Bankman-Fried, Aralık ayında ABD'nin suç duyurusu üzerine Bahamalar'da gözaltına alınmış ve ardından ABD'ye iade edilmişti. Ancak kefaletle serbest bırakılan Bankman-Fried'ın kefaleti daha sonra iptal edilmiş ve cezaevine gönderilmişti.

Jüri, Bankman-Fried'ı elektronik dolandırıcılık, menkul kıymet dolandırıcılığı ve kara para aklama da dahil olmak üzere 7 suçtan suçlu bulmuştu.

New York Güney Bölge Savcısı Damian Williams, Bankman-Fried'ın Amerikan tarihindeki en büyük mali dolandırıcılıklardan birini gerçekleştirdiğini belirtmişti.

Bankman-Fried, federal ceza kurallarına göre 110 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya kalmıştı.

FTX, 2022'de iflas etmiş ve şirketin CEO'su Sam Bankman-Fried'ın istifasıyla sonuçlanmıştı. Şirketin eski Üst Yöneticisi Caroline Ellison, FTX'in eski yöneticilerinden Nishad Singh ve kripto borsasının kurucu ortağı Gary Wang, davada ifadelerini vermiş ve dolandırıcılık suçlamalarını kabul etmişti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2131399/ftx-davasinda-karar-belli-oldu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.