Altın tüm zamanların rekorunu kırdı

Altın ve gümüşün ons fiyatları, ABD Merkez Bankası'nın faiz indirimine yönelik beklentilerin etkisiyle rekor seviyeleri aşarak yükseldi. Fed'in olası faiz indirimleri ve jeopolitik gerilimler, altın fiyatlarını desteklerken, ons başına 2.300 doları geçerek altın tüm zamanların rekorunu kırdı.
Afife Kaya
|
04 Nisan 2024, Perşembe - 19:42
Altın tüm zamanların rekorunu kırdı

Altının ons fiyatı, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) yılın ikinci yarısında faiz indirimlerine başlayabileceğine ilişkin güçlü beklentilerle 2 bin 300 doları aşarak rekor kırdı. Gümüşün ons fiyatı da ons başına 27,23 dolara yükselerek Haziran 2021’den bu yana en yüksek seviyesine çıktı. Gelişmiş ülke merkez bankalarının faiz indirimine gidecekleri tahminleri, varlık fiyatlarını etkilemeye devam ediyor.

Fed'in, Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) ve İngiltere Merkez Bankası'nın (BoE) haziranda faiz indirme olasılığı yüksek görülüyor. ABD'nin 10 yıllık tahvil faizinin artmasına rağmen altın ons fiyatında rekor seviyeler görüldü. Fed Başkanı Jerome Powell'ın düşük faiz oranlarına vurgu yapması altın fiyatlarını destekledi.

Altının ons fiyatı, mart ayından beri artış trendinde ve bu hafta rekorlar kırarak yükselişini sürdürdü. Çin ve Hindistan merkez bankalarının alımları ve Fed'in faiz indirimleri öngörüsü değerli metallerin fiyatlarını destekledi. Ayrıca, Orta Doğu ve Ukrayna gibi jeopolitik gerilimler de altının fiyatını etkiliyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2132490/altin-tum-zamanlarin-rekorunu-kirdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.