Bakan Tunç'tan yangın faciasıyla ilgili açıklama

Beşiktaş'taki gece kulübünde meydana gelen yangınla ilgili Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan açıklama geldi: 29 kişinin hayatını kaybettiği faciada 8 kişi tutuklandı, soruşturma devam ediyor.
Afife Kaya
|
05 Nisan 2024, Cuma - 18:42
Bakan Tunç'tan yangın faciasıyla ilgili açıklama

Beşiktaş'ta bulunan bir gece kulübünde meydana gelen ve 29 kişinin hayatını kaybettiği yangınla ilgili Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan önemli bir açıklama geldi. Gayrettepe Mahallesi'nde bulunan işletmede çıkan yangının nedeni ve sorumlularının tespiti için başlatılan soruşturmanın tüm yönleriyle sürdüğünü belirten Bakan Tunç, kamuoyunu bilgilendirdi.

Bakan Yılmaz Tunç'un yaptığı açıklamada, yangınla ilgili olarak 4 Cumhuriyet savcısının görevlendirildiği ve uzman bilirkişi heyetinin çalışmalarını sürdürdüğü vurgulandı. Yangının çıkış sebebi ve yangında kusurlu olduğu belirlenen kişilerin tespiti için titiz bir çalışma yürütüldüğü kaydedildi.

Soruşturma kapsamında yangının ardından tutuklanan 8 kişinin, taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma suçundan yargılanacağı belirtilirken, 3 kişinin ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı açıklandı. Tunç, yangınla ilgili işletmenin ruhsatlandırılması, çalışma izni ve denetimlerine dair tüm bilgi ve belgelerin ilgili belediye ve kurumlardan talep edildiğini ifade etti.

Ayrıca, Bakan Tunç'un açıklamalarında dikkat çeken bir nokta da CHP'li Beşiktaş Belediyesi'ne yönelik yapılan soruşturma mesajı oldu. İlgili belediye ve kurumların yangın öncesinde ve sonrasında aldığı önlemler ile ilgili detaylı bir inceleme yapılacağını belirten Bakan Tunç, sorumluların adalet önünde hesap vereceğini vurguladı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2132623/bakan-tunctan-yangin-faciasiyla-ilgili-aciklama
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.