Süper Lig’de ikili averaj kalktı mı? Galatasaray ve Fenerbahçe’nin puanı eşit olursa şampiyon nasıl belirlenecek?

Trendyol Süper Lig’in son haftasına girilirken şampiyonluk ya da ligde kalma hesabı yapanlar “ikili averaj kalktı mı?” sorusuna yanıt arıyor. Süper Ligde, genel averaj mı ikili averaj mı öncelikli? İşte yanıtı…
Ersin Küçükbarak
|
24 Mayıs 2024, Cuma - 09:21
Süper Lig’de ikili averaj kalktı mı? Galatasaray ve Fenerbahçe’nin puanı eşit olursa şampiyon nasıl belirlenecek?

Süper Lig’de şampiyonluk düğümü son haftaya kaldı.

Fenerbahçe’nin Galatasaray’ı 10 kişi kalmasına rağmen  1-0 yenmesi bütün hesapları değiştirdi.

Sarı lacivertliler bitime 1 hafta kal 99 puanla zirvede yer alan Galatasaray ile arasındaki puan farkını 3’e indirdi.

Galatasaray 37 maçta 89 kez rakip ağları sarsarken kalesinde 25 gol gördü ve 64 averajla son haftaya girdi.

Fenerbahçe ise attığı 93 gole karşılık 31 gol yedi. Sarı lacivertlilerin averajı ise 62 oldu. Yani sarı kırmızılılar 3 puan ve artı 2 averaj önde bulunuyor.

Galatasaray  bu haftaTümosan  Konyaspor’a konuk olacak. Sarı kırmızılılar maçı kaybeder Fenerbahçe de İstanbulspor’u Kadıköy’de yenerse puanlar eşitlenecek. Peki bu durumda şampiyon nasıl belirlenecek? İkili averaj kalktı mı?

Süper Lig’de ikili averaj halen kalmadı. Yani puan eşit olursa önce iki takım arasındaki maç sonuçlarına bakılacak. Bu durumda Fenerbahçe ilk maçta Kadıköy’de 0-0 berabere kaldığı, ancak Rams Park’ta 1-0 kazandığı için doğrudan şampiyon olacak.

İki takımın hem puan hem ikili averajlarının eşit olması halinde genel averaja bakılacak.

Eğer yine eşitlik varsa daha fazla gol atan takım önde ve üstün kabul edilecek. Bunlardan da sonuç alınmıyorsa Türkiye Futbol Federasyonu’nun diğer kriterleri devreye girecek. Yine eşitlik bozulmazsa tek maçlık eleme usulü oynanacak karşılaşmayı kazanan takım üstün sayılacak. Bu maç da beraber biterse “altın gol” kuralı devreye uygulanacak.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2139913/super-ligde-ikili-averaj-kalkti-mi-galatasaray-ve-fenerbahcenin-puani-esit-olursa-sampiyon-nasil-belirlenecek
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.