Bill Gates'in konuşması yeniden gündem oldu

Microsoft kurucusu Bill Gates'in 2015 yılında yaptığı konuşmada "Küresel felaket virüsle olacak" sözleri yeniden gündem oldu.
Ankara Masası
|
20 Ekim 2020, Salı - 18:59
Bill Gates'in konuşması yeniden gündem oldu
Koronavirüsün yayılmasında parmağı olduğu ve aşı yoluyla insanlara çip takacağı iddia edilen Microsoft kurucusu ünlü milyarder Bill Gates'in  2015 yılında yaptığı bir konuşma yeniden gündem oldu.

Sosyal medyada hızla yayılan videoda Bill Gates, küresel felaketin nükleer silahla değil, virüs salgınıyla olacağını ifade ediyor.

"Bir salgını durdurabilecek sisteme çok çok az yatırım yaptık"  

Salgınları durdurmak için çok az yatırım yapıldığını belirten Gates "Günümüzde en büyük küresel felaket riski (Nükleer silah resmi gösteriyor) bununla değil, (Virüs resmi gösteriyor) Daha çok benziyor. Eğer önümüzdeki yıllarda herhangi bir şey 10 milyondan fazla insanı öldürecekse, bu bir savaştan çok hızla yayılan bir virüs yayılacaktır. Füzeler değil, mikroplar olacaktır. Bunun nedenlerinden biri nükleer karşıtı sistemlere çok yüksek miktarda yatırımlar yapmamız oldu. Aslında bir salgını durdurabilecek sisteme çok çok az yatırım yaptık. Bir sonraki salgın için hazır değiliz." ifadelerini kullanıyor.
http://www.ankaramasasi.com/haber/275176/bill-gatesin-konusmasi-yeniden-gundem-oldu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.