Depreme ilişkin Vali Ekinci'den ilk açıklama

Ankara Masası
|
14 Haziran 2020, Pazar - 20:05
Depreme ilişkin Vali Ekinci'den ilk açıklama

Bingöl Valisi Kadir Ekinci: "Çok şükür şu ana kadar can kaybı haberi almadık"

Bingöl Valisi Kadir Ekinci, merkez üssü Karlıova ilçesi olan depremde Kaynarpınar köyünde karakola ait iki gözetleme kulesinin çöktüğünü, 3 güvenlik korucusunun yaralandığını söyledi. Ekinci, "Yedisu ilçesinin Elmalı ve Dinarbey köylerinde 10 evimizde çökme var. Çok şükür şu ana kadar can kaybı haberi almadık." dedi.

Vali Ekinci, saat 17.24'te merkez üssü Bingöl'ün Karlıova ilçesi olan 5,7 büyüklüğünde depreme ilişkin yaptığı açıklamada, "Kaynarpınar köyünde karakola ait iki gözetleme kulesi çökmüş ve üç güvenlik korucumuz yaralanmıştır." ifadesini kullandı.

Tüm köy ve ilçelerde hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini belirten Ekinci, "Yedisu ilçesinin Elmalı ve Dinarbey köylerinde 10 evimizde çökme var. Çok şükür şu ana kadar can kaybı haberi almadık." diye konuştu.

Valilikten yapılan açıklamada da Kaynarpınar köyünde karakola ait 2 gözetleme kulesinin çöktüğü, 3 güvenlik korucusunun yaralandığı, köy ve ilçelerde hasar tespit çalışmalarının devam ettiği kaydedildi.

Bingöl Valiliği, deprem bölgesinde 1'i güvenlik korucusu 7 kişinin göçük altından kurtarıldığını duyurdu.

Açıklamaya göre, göçük altında kalan 1'i güvenlik korucusu 3 kişinin ise kurtarılması çalışmaları sürüyor.

Depremin ardından Karlıova Devlet Hastanesi'nde yoğunluk oluşabileceği gerekçesiyle önlemler arttırıldı.

Öte yandan deprem Erzurum, Trabzon, Erzincan, Kars, Batman, Diyarbakır, Siirt, Mardin, Elazığ ve Malatya'da da hissedildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/27802/depreme-iliskin-vali-ekinciden-ilk-aciklama
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.