İYİ Partili 81 il Başkanından Buğra Kavuncu'ya tam destek

İyi Parti Ankara İl Başkanı Yetkin Öztürk, 81 il başkanının da İstanbul il başkanı Buğra Kavuncu’nun arkasında olduğunu belirterek, “Bu konuda Genel Merkez'imize, Sayın Genel Başkanımıza en kısa sürede dilekçemizi 81 il başkanının imzasıyla teslim edeceğiz. İnşallah Genel Başkanımız ve Disiplin Kurulu da gereğini yapar.” dedi.
Büşra Bayrak
|
22 Ekim 2020, Perşembe - 18:08
İYİ Partili 81 il Başkanından Buğra Kavuncu'ya tam destek

Yetkin Öztürk Ankara Masası “Gündem” programında Gökhan Gökyıldırım’ın sorularını cevaplandırdı.

İstanbul milletvekili Ümit Özdağ’ın iddialarının hiç birisinin doğru olmadığını herkesin çok iyi bildiğini vurgulayan Öztürk, “Yani siz düşünün ki bir olağanüstü dönemden geçerken ülkede yeni bir parti kurulurken ve iktidara karşı kıyama durmuş bir siyasi harekette bir kişi dahi incelenmeden o partide siyaset yapacak. Mümkün mü böyle bir şey?” diye sordu.

"Buğra Kavuncu, onurlu, şerefli, namuslu  ve liyakat sahibi bir il başkanı"

Yetkin Öztürk şöyle devam etti: “Yani açık ve net söylüyorum, altını çizerek ifade ediyorum. Partimizin kuruluşundan itibaren bir kişi dahi bu malum terör örgütüyle iltisakı, irtibatı olsaydı boy boy afişlerimiz billboardlara dahi çıkardı. O yüzden ben bu süreci doğru bulmuyorum. İstanbul İl Başkanımız Buğra Kavuncu, onurlu, şerefli, namuslu  ve liyakat sahibi bir il başkanımızdır. Partimizin kuruluşundan beri gece gündüz hep birlikte ben en yakın çalışma arkadaşlarından biri olarak söylüyorum başkentin il başkanı olarak. Gece gündüz çalışıp İstanbul ve Ankara'nın kaderini değiştiren iki ortak il başkanıyız. Türkiye'nin en büyük iki ilinin dolayısıyla Sayın Kavuncu, 3 çocuk babası bir aile babasıdır. Ben o gece ne hissettiğimi söyleyeyim size yanımda iki oğlum var. Oğlum bana şunu ifade etti baba Buğra amca çocukları var evet çok kibar konuşan birisi bu cümleler bu iftiralar neden oluyor. Hiç hoş değil bunlar. Yani başka bir günde sana olursa biz çok üzülürüz böyle bir şey dediğinde inanın tüylerim diken diken oldu. Yani o anda o çocuğa birkaç dakika cevap bile veremedim. Bunlar çok üzücü. Hepimiz aile babalarıyız, hepimizin çoluğu çocuğu var.”

 "Buğra Kavuncu’nun tam arkasındayız"

Bunun parti içi bir mesele olduğuna işaret eden Öztürk, milletvekilinin sıkıntısı varsa bunu genel merkezde, ilde, teşkilatta dile getirebileceğini vurguladı.

“Bunun geleceği yer basın önü değildir” diyen Öztürk, “Ama şunu net bir şekilde söyleyeyim hiçbir şey partimizin güçlendirilmiş parlamenter sisteme adım adım yaklaşmasına ve hiçbir şey biz bu konuda and içtiğimiz için söylüyorum Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener'e Cumhurbaşkanlığı yolunda asla bizi durduramayacak engelleyemeyecek. O yüzden sayın il başkanımız Buğra Kavuncu’nun tam arkasındayız. 81 il başkanı olarak bu konuda Genel Merkez'imize en kısa sürede dilekçemizi 81 il başkanının imzasıyla teslim edeceğiz Sayın Genel Başkanımıza inşallah Genel Başkanımız ve Disiplin Kurulu da gereğini yapar.” İfadelerini kullandı.

"İYİ Parti iktidarın tek alternatifidir"

Meral Akşener’in “Bu saldırıları bekliyorduk” sözlerini de değerlendiren Öztürk,“İktidar partisi bu konuda her ne kadar ellerini avuçlarını kaşısa da ellerini ovuştursa da bundan hiçbir fayda çıkmayacaktır onlara partimiz güçleniyor, onu söyleyeyim. Anketlerde şu anda dün itibariyle 14.7 bu İYİ Partinin yükselişe tırmanışa doğru gittiğini gösteriyor. Allah nasip ederse 15-16’ları gördükten sonra da bu necip millet şunu görecektir: İYİ Parti iktidarın tek alternatifidir. Yani biz genel başkanımız dün Kayseri'deydi. Bugün şuanda Bolu'da vilayet, vilayet ve vilayet merkezleri değil, ilçe merkezlerini, köyleri ve kasabaları geziyor. Oradaki vatandaşları bizzat kucaklıyor, dolayısıyla birileri korona testi yaptırmadan programlarına dahi kimseyi dahil etmezken sayın genel başkanımız her şeye rağmen tüm riskleri göz önüne alarak milleti için milletiyle kucaklaşmaya gidiyor. Liderimiz bu haldeyken bizim de oturmamızı kimse beklemesin.”

“İYİ Parti ile değil önce milletin derdi ile uğraşsınlar” 

Öztürk, “İYİ Parti ile değil önce bu milletin derdi ile uğraşsınlar” uyarısı yaptı. Yetkin Öztürk şunları söyledi: “Samimiyetimle söylüyorum hiçbir ilçemizde, hiçbir buluşmada vatandaş partinizde İstanbul il başkanıyla İstanbul Milletvekili arasında şöyle bir söylem olmuş bu konuda siz ne düşünüyorsunuz? Kimse böyle bir şey sormuyor. Kimsenin umurunda değil. Çünkü vatandaşın öncelikleri var. Yani mutfaklarda yangın var, işsizlik var, açlık sınırı 2450 lira. Şu anda milyonlarca insan açlık sınırının altında yaşıyor ve evine şuanda insanların en elzem ekmek kadar hava kadar su kadar ihtiyacı olan maalesef pandemi sürecinde çocuklara tablet gerekiyor, bilgisayar gerekiyor, uzaktan eğitim başladı ve bu aileler inanın tüm samimiyetimle söylüyorum, görüştüğümüz için mail attıkları için yazıştıkları için geldikleri için günlük ilimize onlarca mektup geliyor bu konuda. Dolayısıyla halkın gündemi kesinlikle ve kesinlikle bu değil. Halk şuanda kendisine dokunulmasını istiyor, el uzatılmasını istiyor. Dün Sayın Genel Başkanımız ifade ediyor, yani insanlar sütlerini yollara dökmeye başlamışlar. Yani bu kadar olmaz. Üretimden tamamen soyutlanan bir iktidarla karşı karşıyayız. Üretimin hiçbir safhasında yok. İşte dün görüyorsunuz mısırda, buğdayda, tahılda 1 Ocak’a kadar vergiler sıfırlandı. Böyle bir şey olabilir mi? Yani üreticiye böyle bir zulüm olabilir mi? Özellikle bu dönemde düşünün patates tarlada çürüyor soğan bir dönem terörist ilan edilen soğan ve soğan üreticileri şuanda soğan derelere dağlara dökülüyor kimse yüzüne bakmıyor. Yani dışarıya tamamen pazarımızı kapattılar sizi bu şekildeyken birde gümrük vergilerini sıfırlarsanız şu anda mısırın hasadı başladı. Diğer hasatlar buğday hasatı bitti ekimi başladı yani elinde 3-5 ton buğdayı olan çiftçi küçük çiftçi bile şu anda perişan durumda. Tam ekiliş dönemi şuanda. Ekim ayındayız yani siz bunları yaparsanız üretici köyünden kaçmaz. Siz diyorsunuz ki üretime yönelelim milli olalım, yerli olalım böyle mi yerli milli olacağız biz. Yani dışarıdan nohutu, fasulyeyi, buğdayı dışarıdan alacağız ve yerli milli diyeceğiz. Böyle bir şey yok. Yani lütfen herkes kendine çekidüzen vermesi lazım. Tarım Bakanı biz çok iyiyiz diyor. Ekonomi Maliye Bakanı biz çok iyiyiz diyor. Yani Eylül Ağustos'tan daha iyi olacak. Ekim şahane olacak. Böyle bir şey yok. Yani dolar şu anda 8 lira bandında euro 9 buçuk koşuyor. Yani her şey ateş pahası. İnsanlar çocuklarına kalem, defter, ayakkabı almaktan imtina ediyor. Her hafta doğalgaz rezervi buluyoruz ama doğalgaza zam geliyor.”

"Liste dağıttı kavgasına girmenin hiç bir manası yok"

Yetkin Öztürk, 2. Olağan Genel Kurul’da bazı isimlerin üzerinin talimatla çizildiği iddialarına da açıklık getirdi. Öztürk, delegelerin hür iradesiyle önlerine getirilen çarşaf listeden 50 asil, 25 yedek Genel İdare Kurulu Üyesini seçtiğini söyledi.

“Öyle hiçbir delegeyi hiçbir il başkanımız, ilçe başkanımız bahsi geçen listede bu verilmeyecek, buna çizilecek asla böyle bir şey söz konusu olmadı.” diyen Öztürk,herkesin delege iradesine saygı göstermesini istedi.

Öztürk, “Bunun altında birilerini aramanın, birilerini suçlamanın, birilerinin liste dağıttı kavgasına girmenin hiç bir manası yoktur. Buradaki tüm sorumluluk il başkanlarının, ilçe başkanlarının üst kurul delegelerinindir. Genel Başkanımızın çalışma arkadaşlarını belirlemekte, bizim hür irademizle bizlere düşmektedir.” sözleriyle konuya açıklık getirdi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/280438/iyi-partili-81-il-baskanindan-bugra-kavuncuya-tam-destek
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.