Anaokullarından dezenfeksiyon için destek isteği

​Anaokulları Birliği Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Smart Kids Academy Müdürü Mustafa Yıldız, koronavirüs sürecinde okulların dezenfekte edilmesinde devletten destek beklediklerini söyledi.
Büşra Bayrak
|
22 Ekim 2020, Perşembe - 19:04
Anaokullarından dezenfeksiyon için destek isteği
Anaokulları normalleşme ile birlikte 1 Haziran'dan itibaren eğitime başladı. Ancak koronavirüs sebebiyle öğrenci sayısı sınırlandırıldı. Kovid-19 mücadelesindeki zorunluluklar da okul yönetimlerini zorladı.

Özellikle sınıf içi hijyeni sağlamak için öğretmenler de kolları sıvadı.El birliğiyle bu süreci sağlık içinde atlatmaya çaba harcayan öğretmenlerin en büyük yardımcısı ise çocuklar oldu.


Her öğrenci maskesini takıyor

Anaokullarında birçok yaş grubundan öğrencilerin olmasına rağmen çocuklar bir an bile kuralları göz ardı etmemesi dikkat çekiyor. Maske ve sosyal mesafe birinci öncelik olurken toplu oyunlar geri plana atıldı.

Çocuklar yemeğe gidişte ve okul çıkışlarında bile verilen eğitimler sayesinde tedbirleri elden bırakmıyor.

Çocuklar temizliğine önem veren özel anaokulu yönetimleri ise maske ve dezenfektanlardan oluşan  kişisel temizlik paketleri hazırlıyor.

Devletten yardım istediler

Anaokulları Birliği Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Smart Kids Academy Müdürü Mustafa Yıldız, pandemi sürecinde yaşadıkları zorluklar nedeniyle yerel yönetimler ve devletten yardım istedi.

Bizzat temizlik yapıyorlar

Özellikle okulun dezenfekte edilmesi için yardım çağrısı yapan Yıldız, öğretmenlerle birlikte sağlıklı bir ortam sağlamak amacıyla bizzat temizlik yaptıklarını vurguladı.

Yıldız, çocukların kişisel kullanım malzemelerinin temizlenme sıklığını 3 kat arttığını belirtti.

MEB'e seslendi

Bu süreçte çocukların psikolojik olarak etkilendiğini ifade eden Yıldız, Milli Eğitim Bakanlığından sürekli olmasa da pedagog desteğinin çok faydalı olabileceğini ifade etti.
http://www.ankaramasasi.com/haber/280543/anaokullarindan-dezenfeksiyon-icin-destek-istegi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.