Ankara’da polis ve jandarma sağlık için denetime çıktı

Ankara İl Emniyet ve Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler, korona virüs önlemleri çerçevesinde sorumluluk bölgelerindeki alanları denetledi.
Büşra Bayrak
|
06 Ağustos 2020, Perşembe - 18:05
Ankara’da polis ve jandarma sağlık için denetime çıktı

İçişleri Bakanlığının dün yayımladığı genelge sonrası ülke genelinde tüm birimler teyakkuza geçti. Başta jandarma ve emniyet birimleri bulundukları sorumluluk bölgelerinde denetimleri sıkılaştırdı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu dün sosyal medya hesabı üzerinden Türkiye genelinde koronavirüs denetimleri yapılacağını duyurmuş, ardından tüm il valiliklerine genelge gönderilmişti.

Bu kapsamda Ankara genelinde pazarlar, iş yerleri, marketler, toplu taşıma, yollar, alışveriş alanları, lokantalar, kafeteryalar, ticari taksiler ve tüm yaşam alanlarında İl Emniyet ve İl Jandarma birimleri denetimler yaptı.

Kurallara uymayanlara cezai işlem uygulandı

 Denetimlerde özellikle maske, masalar arası mesafe, hijyen ve sosyal mesafe kurallarına uyulup uyulmadığına bakıldı.

  Ekipler, ana amacın ceza yazmak değil farkındalık oluşturmak olduğunu belirterek, vatandaşları korona virüs tedbirlerine uymaları konusunda uyardı.

Denetimler kapsamında kurallara uymayan işletmelere cezai işlem uygulanırken, maske takmayan vatandaşlara ise idari para cezası kesilip maske verildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/54564/ankarada-polis-ve-jandarma-saglik-icin-denetime-cikti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.