Gençlik Merkezlerinde hedef günlük 40 bin maske

Ankara Masası
|
27 Mart 2020, Cuma - 16:33
Gençlik Merkezlerinde hedef günlük 40 bin maske

Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı 81 ildeki gençlik merkezlerinde, sağlık çalışanları için korumalı maske üretimine başlandı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, koronavirüsüne karşı amansız bir mücadele veren sağlık çalışanlarına destek amacıyla gençlik merkezlerinde korumalı maske üretimine başladı.

Vefa Sosyal Destek Gruplarında gönüllü olarak görev alan Gençlik Liderleri, 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşlara yardımcı olmayı sürdürürken, sağlık çalışanları için hayatî önem taşıyan korumalı maske üretimine de öncülük ediyor.

GENÇLİK VE SPOR BAKANI KASAPOĞLU ZİYARET ETTİ

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, korumalı maske üretimi yapılan merkezlerden biri olan Keçiören Gençlik Merkezi’ni ziyaret ederek, ilk üretilen maskeleri denedi, tanıtımını yaptı.

HEDEF, GÜNLÜK 40 BİN MASKE

Bakan Kasapoğlu, gençlik merkezlerinde korumalı maske üretimi hedefinin günlük 500 adet olduğunu belirterek, "81 ile baktığımızda bu sayı 40 bini buluyor. Başlangıç aşaması olması itibariyle birtakım hesapları revize etmek gerekirse şu an itibariyle günlük olarak yaklaşık 25-30 bin arası hedefimiz var. Bunu en kısa sürede inşallah yeni gönüllü gençlerimizle daha da artırmayı hedefliyoruz. İnanıyoruz ve biliyoruz ki bu salgını bugüne kadar başarılı bir şekilde ülke olarak yönettiğimiz gibi, gençlerimizle ve milletimizle dayanışma ruhuyla, tedbirle, sabırla, duayla, inşallah üstesinden en güçlü şekilde geleceğiz ve millet olarak güçlü yarınlara aydınlık yarınlara hep birlikte yürümeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2833/genclik-merkezlerinde-hedef-gunluk-40-bin-maske
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.