AK Parti ve Çavuşoğlu'ndan ırkçı Wilders'a sert tepki

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve AK Parti Yönetimi, Avrupa’daki İslam ve yabancı düşmanlığına tepki gösterdi.
aa:text:20201025:22759659
|
25 Ekim 2020, Pazar - 12:08
AK Parti ve Çavuşoğlu'ndan ırkçı Wilders'a sert tepki

Mevlüt Çavuşoğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Gerçekleri yüzlerine söyleyince Avrupa’nın ezik ırkçıları yine kendini gösterdi. İslam ve yabancı düşmanlığından prim yapmaya çalışıyor. Avrupa’nın faşist zihniyetli şımarık politikacılarına artık 'dur' demenin zamanı gelmiştir." ifadelerini kullandı.



AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı ile AK Parti Grup Başkanvekilleri Mehmet Muş ve Bülent Turan da, Wilders'a, sosyal medyadan cevap verdi.

"İnsanlığın yüz karası"

AK Parti Grup Başkanı Bostancı, paylaşımında, "Wilders, kendi kirli dilinin mahpusu. İnsanlığın yüz karası. Umarız medeni dünyaya ait olan Hollandalılar gereğini yapar." dedi.

Din düşmanlığının ardında kaynakların dağılımına ilişkin ufuksuz siyasetlerin bulunduğunu belirten Bostancı, "Derdi hesap olanların bu yöntemle bilançosu daha yıkıcı olur." uyarısı yaptı.

"Avrupa'yı yöneten zihniyet bu ırkçı adamla aynı kafada"

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş da, "Bu faşist Hollandalı'ya Avrupa'nın değerlerini boşuna hatırlatmayın. Çünkü artık ortada bir Avrupa değeri yok. Avrupa'yı yöneten zihniyet bu ırkçı adamla aynı kafada." değerlendirmesinde bulundu.

Muş, paylaşımında, "Türk-İslam düşmanlığına fırsat vermemek için kendi değerlerimize sahip çıkalım. İşte bu alçak o zaman kaybedecek." mesajını verdi.

"Terörizmi büyütmek isteyenlere inat insanlık kazanmalı"

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan ise, yükselen faşizm ve İslamofobinin, başta AB olmak üzere kimseye huzur getirmeyeceğine işaret ederek, "Güçlü olmak zorundayız. Terörizmi büyütmek isteyenlere inat insanlık kazanmalı." vurgusu yaptı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/286214/ak-parti-ve-cavusoglundan-irkci-wildersa-sert-tepki
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.