Çoktan'dan Gündoğan'a Atatürk'ün sözleri ile yanıt

AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Zafer Çoktan, koronavirüs salgını nedeniyle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına getirilen düzenlemeye tepki gösteren CHP Keçiören İlçe Başkanı Bülent Gündoğan'a yanıt verdi. Mustafa Kemal Atatürk'ün sözlerini hatırlatan Çoktan, "Aslına bakarsanız Cumhuriyeti ve Atatürk ilkelerini en çok uygulayan hükümet biziz. Dolayısıyla Cumhuriyet kutlamalarına bir engelleme konulduğunu söylemek abesle iştigal." dedi.
Ankara Masası
|
27 Ekim 2020, Salı - 15:49
Çoktan'dan Gündoğan'a Atatürk'ün sözleri ile yanıt
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun imzasıyla 81 il valiliğine gönderilen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’yla ilgili genelgede, "Vali/Kaymakam tarafından onaylanan tören ve kutlama programı dışında başkaca bir kurum/kuruluş tarafından program düzenlenmesine müsaade edilmeyecek" denildi. Sosyal medya hesabından paylaştığı mesaj ile söz konusu gelişmeye tepki göstererek "ÖSO bayrağı açan Suriyelilere izin var. Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına izin yok öylemi? Hadi oradan" diye yazan CHP Keçiören İlçe Başkanı Bülent Gündoğan'a yanıt ise AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Zafer Çoktan'dan geldi. 

"Cumhuriyeti ve Atatürk ilkelerini en çok uygulayan hükümetiz biziz." diyen Çoktan, "CHP, bizim Atatürk'e saygımızı sorgulayacak bir yeterlilikte değil" ifadeleri ile dikkat çekti.

"İkisini kıyaslamak çok yanlış"

Ankara Masası'na konuşan Başkan Çoktan, Suriyeli grupların protestolarıyla ilgili olarak "İzinle yapılan bir organizasyon değil, polisin müdahale etmesini gerektirecek boyutlarda değilse polis de müdahale etmiyordur. Ama bu ayrıcalık tanındığı anlamına da gelmez. İkisini kıyaslamak çok yanlış. Siyasi malzeme çıkarmaya gerek yok." dedi. 


"Atatürk ilkelerini en çok uygulayan hükümetiz biziz"

Bütün dünyayı ilgilendiren ve önce sağlık dediğimiz bir süreçten geçtiğimizi, hükümetin ve devletin de bunu engellemek için her türlü tedbiri almak zorunda olduğunu dile getiren Çoktan, devamında Mustafa Kemal Atatürk'ün sözlerini hatırlattı. "Atatürk'ün de ifadesiyle 'Vatanını en çok seven en çok hizmet edendir.'" diyen Çoktan, "Aslına bakarsanız Cumhuriyeti ve Atatürk ilkelerini en çok uygulayan hükümetiz biziz. Dolayısıyla Cumhuriyet kutlamalarına bir engelleme konulduğunu söylemek abesle iştigal." şeklinde konuştu.
 


"CHP bizim Atatürk'e saygımızı sorgulayacak yeterlilikte değil"

AK Parti üye katılım törenlerinin yapıldığı bir dönemde, milletin değerlerinin görmezden gelindiğini savunan CHP'li Gündoğan'a ittifak ortakları İYİ Parti üzerinden yüklenen Çoktan, "İYİ Parti Genel Başkanı bir park açılışında pandemi kurallarına aykırı bir tören düzenledi. Sadece AK Parti'nin programlarını örnek gösterip de buradan siyasi bir rant çıkarmaya çalıştığınız zaman çok samimi durmuyor. Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının samimiyetle kısıtlandığını söylüyorsanız o zaman kendi partinizin ve diğerlerinin yapmış oldukları programları da göstermeniz lazım." değerlendirmesinde bulundu.

Çoktan şu şekilde devam etti: "Milletin değerlerini 60-70 yıldır görmeyen CHP'nin kendisidir. Atatürk'ün belirlediği hedeflere en çok hizmet eden, en çok katkı sağlayan AK Parti ve Cumhur İttifakı'dır. CHP, bizim Atatürk'e saygımızı sorgulayacak bir yeterlilikte değildir"
http://www.ankaramasasi.com/haber/290866/coktandan-gundogana-ataturkun-sozleri-ile-yanit
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.