Korgeneral Hasan Kundakçı'dan Pençe Kaplan uyarısı

Ankara Masası
|
18 Haziran 2020, Perşembe - 11:00
Korgeneral Hasan Kundakçı'dan Pençe Kaplan uyarısı

Terör örgütü PKK'ya yönelik 20 Mart 1995'te başlayan ve 43 gün süren Çelik Harekatı'nın başındaki isim "Tamburalı Paşa" lakaplı Korgeneral Hasan Kundakçı, Pençe - Kaplan operasyonunu değerlendirdi. Amiraka'dan aldığı destek ile PKK'nın karşılık verebileceğine işaret eden Kundakçı, "Sınırdan saldırıları önlemek için operasyon zaman zaman yapılmalı" dedi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Irak'ın kuzeyindeki Haftanin bölgesinde terör unsurlarına yönelik operasyonu devam ediyor. Şimdiye kadar 150'den fazla hedefin yok edildiği operasyonla ilgili PKK'ya yönelik 20 Mart 1995'te başlayan ve 43 gün süren Çelik Harekatı'nın başındaki isim "Tamburalı Paşa" lakaplı Korgeneral Hasan Kundakçı'dan dikkat çeken açıklamalar geldi.

Sözcü gazetesinden Aytunç Erkin'e konuşan Kundakçı, PKK'nın sürekli olarak Amerika'dan silah yardımı aldığına dikkat çekti. Terör örgütünün bu yardımları alınca durmadığının altını çizen Kundakçı,
"Irak sınırındaki taraftan Türkiye'ye karşı hareketler oluyor. Bu hareketlere karşı da kapsamlı hareket yapıldığını anlıyoruz. Bu gerekli ve zaman zaman yapılmalı! Bazı yerleri temizlemek gerekiyordu. Yapmazsanız, Türk sınırları diğer tarafın saldırılarına maruz kalır. Hava'dan başlayan ve karayla devam eden harekat etkili olacaktır." dedi.

Kundakçı, “Barzani ile PKK/YPG arasında iki aydır uzlaşı görüşmeleri var. Bunu da etkiler mi?” sorusuna ise şu cevabı verdi: “Irak ve Suriye'deki güçlerini birleştirmek istiyorlar. Daha önce o bölgede Telafer Türkmenler'i vardı. ABD'nin lojistik araçlarını Türkmenler vurduğu iddiasıyla Telafer'deki Türkler güneye inmek zorunda kaldı. Türkiye, Irak-Suriye hattında koridoru (Kürt) bozdu. En azından Irak tarafından tekrar kurmak istiyorlar. Havadan vurup karadan girdiğinde senin kararlı olduğunu herkes anlar. ABD zaten tarafını seçmiş durumda ve PKK için ‘Kara gücüm' dedi. Bu operasyonları zaman zaman yapmak şart.”

http://www.ankaramasasi.com/haber/29493/korgeneral-hasan-kundakcidan-pence-kaplan-uyarisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.