Şehirler arası ulaşım kısıtlandı

Ankara Masası
|
28 Mart 2020, Cumartesi - 16:25
Şehirler arası ulaşım kısıtlandı

İçişleri Bakanlığı, Koronavirüs tebdirleri kapsamında şehirler arası otobüs yolcu taşımacılığını düzenleyen bir genelge yayımladı. 81 ili kapsayan genelgeye göre, şehirler arası otobüs seferleri bugün saat 17.00 itibarıyla valilik iznine tabi olacak.

İçişleri Bakanlığı’nın gönderdiği genelgede, Koronavirüsün (Covid-19) en temel özelliğinin fiziksel temas ve hava yoluyla bulaşması olduğu ifade edildi. Vaka sayısındaki artışa dikkat çekilen genelgede, söz konusu salgının yayılmasının engellenmesi için en etkili yolun sosyal hareketliliği kısıtlamak ve insanlar arası teması azaltarak sosyal izolasyonu sağlamak olduğu belirtildi.

VALİLİKLERDEN İZİN ALINACAK

Genelgede, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun tavsiyeleri doğrultusunda alınan kararların etkinliğinin arttırılması, virüsün yayılımının engellenmesi, toplum sağlığı ve kamu düzeninin korunması için şehirler arası yolcu taşımacılığı yapılan otobüs seferleri ile ilgili olarak alınan tedbirlere yer verildi: “Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı ile iller arası otobüs seferleri 28.03.2020 tarihi 17:00'den itibaren ancak valiliklerin izni ile yapılabilecektir. Tüm vatandaşlarımızın bulundukları şehirde kalmaları esastır. Ancak tedavi ihtiyaçları nedeniyle doktor kararıyla sevk edilen, birinci derece yakınları vefat eden veya ağır hastalığı olanlar ile özellikle son on beş gün içerisinde gelmiş olduğu yerde kalacak yeri bulunmayan vatandaşların şehirler arası yolculuk yapması valilik izni ile gerçekleştirilebilecektir”

http://www.ankaramasasi.com/haber/2953/sehirler-arasi-ulasim-kisitlandi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.