Ankara’da Koronavirüs Sessizliği

Ankara Masası
|
28 Mart 2020, Cumartesi - 17:32
Ankara’da Koronavirüs Sessizliği

Ankara’da koronavirüs tedbirleri çerçevesinde vatandaşlar evlerinden çıkmayınca caddeler, sokaklar ve parklar sessizliğe büründü.

Koronavirüsün Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak ilan edilmesinin ardından, dünya çapındaki önlemler artırıldı. Yetkililer, salgının Türkiye’ye de sıçraması üzerine “Evde Kal”, “Hayat Eve Sığar” sloganlarıyla vatandaşlara evlerinden çıkmamaları çağrısında bulundular. Yüksek risk grubunda yer alan 65 yaş üstü ile kronik hastalığı bulunan kişiler için sokağa çıkma yasağı getirildi.

Uzmanların “evde gönüllü karantina” tavsiyesine uyan Ankaralıların uyarılara kulak verdiği; gerekmedikçe evden çıkmadığı ve toplu halde bulunmadığı görüldü. Başkentin işlek meydanlarıyla, cadde, sokak ve parkları boş kaldı. Şehrin kalabalık bölgelerinden olan 15 Temmuz Milli İrade Meydanı, Güvenpark, Kuğulu Park, Tunalı Hilmi Caddesi ve Ulus Meydanı gibi birçok noktası boş kaldı.   

Kimi vatandaşların uyarılara rağmen kalabalık alanlarda zaman geçirdiği gözlerden kaçmadı. Yetkililerin ikazlarına rağmen Ulus’taki meyve-sebze ve balık hali ile çevresindeki bölgede yaşanan yoğunluk dikkat çekti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2970/ankarada-koronavirus-sessizligi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.