Bakan Kurum: "100 vatandaşımızı kurtardık"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir'in Seferihisar açıklarındaki depremle ilgili olarak "Depremin olduğu andan itibaren şu ana kadar 100 vatandaşımızı kurtardık." dedi.
Ankara Masası
|
31 Ekim 2020, Cumartesi - 10:41
Bakan Kurum: "100 vatandaşımızı kurtardık"
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, AFAD Koordinasyon Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısına katıldı.


''Bütün binalarda hasar tespit çalışmaları yapacağız''

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, hasar tespit çalışmalarına ilişkin ''Konutları inceleyeceğiz, bütün binalara girerek hasar tespit çalışmalarını yapacağız.'' şeklinde konuştu. 

Kurum, "Depremin olduğu andan itibaren şu ana kadar 100 vatandaşımızı kurtardık." ifadelerine de yer verdi. 


''Çalışmalara devam ediyoruz, buradayız'' 

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli  ''Çalışmalara devam ediyoruz, buradayız'' sözleriyle enkaz çalışmalarını yakından takip ettiklerini dile getirdi.


''8 milyon liralık acil yardım ödeneğimiz ulaşmış durumda''  

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, ''8 milyonluk acil yardım ödeneğimiz bölgeye ulaşmış durumda'' açıklamasını yaptı.

Selçuk, psikososyal destek ekibiyle haneleri ziyaret etmeyi sürdürdüklerini ve 294 kişiyle de görüşmeleri tamamladıklarını kaydederek, "5 milyon liralık acil yardım ödeneği çıkardık. 3 milyon lira da AFAD göndermişti. Dolayısıyla 8 milyon liralık acil yardım ödeneğimiz ulaşmış durumda." diye konuştu.


''3 kişi Tekirdağ, Adıyaman ve Gaziantep'te gözaltına alınmıştır'' 

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, İzmir 112 Acil Çağrı Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısında, deprem sonrası sosyal medyadan atılan kin ve nefret içeren mesajlara değindi.

Gül, "Bu ortaklığa halel getiren her türlü açıklamalara, tavırlara gerekli müeyyideyi hak eden süreçtir. Dolayısıyla cumhuriyet başsavcılıklarımız bu acılarımızı paylaşmak yerine nefret söylemi içinde olanlara gerekli soruşturmayı yapmaktadır. 10 ilde tahkikat yapılmış, 3 kişi Tekirdağ, Adıyaman ve Gaziantep'te gözaltına alınmıştır. Kimse kardeşliğimizi suistimal edemez. Bunu yapmak isteyenlere adalet izin vermeyecektir." şeklinde konuştu. 



''1600 abonenin elektriği kesik durumda''

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, ''İzmir'de deprem nedeniyle 74 bin 500 vatandaşın elektriğinin kesildiğini fakat dün akşam itibarıyla AFAD koordinasyonunda yeniden enerji verilmeye başlandığını belirterek, "An itibarıyla 1600 abonenin elektriği kesik durumda. Bunların büyük bir kısmı Bayraklı'da, 400 civarında abonenin de Seferihisar bölgesinde elektriği kesik." açıklamalarını yaptı.


"Uyumlu şekilde çalışmaya devam ediyoruz''

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de İzmir'in yanında olan tüm bakanlara ve kendilerine destek veren herkese teşekkür etti.
Belediye olarak tüm imkanlarını AFAD'ın koordinasyonuna sağladıklarını belirten Soyer, şunları kaydetti:

"Uyumlu şekilde çalışmaya devam ediyoruz, tüm bu süreç boyunca. Enkaz kurtarma çalışması profesyonel arkadaşlarımız tarafından yürütülüyor. Tecrübe sahibi uzman arkadaşlarımız ne yapacaklarını biliyorlar, onları mümkün olduğu kadar izliyoruz. Bunun dışında sokakta devam eden bir hayat var. Vatandaşlarımız dün geceyi dışarıda geçirdi. Binlerce vatandaşımız dışarıda yaşamaya başladı. Dolayısıyla bizim organize etmemiz gereken başlık o. Orada yapılacak çok şey var. Bu iş birliğinin, uyumun buna muktedir olacağını düşünüyorum." 
http://www.ankaramasasi.com/haber/311913/bakan-kurum-100-vatandasimizi-kurtardik
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.