İzmir'de orta hasarlı binalar için kira ve taşıma yardımı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir'deki deprem ardından orta hasar alan ev sahibi ve kiracılar için, kira ve taşıma yardımının başladığını belirtti.
Ankara Masası
|
07 Kasım 2020, Cumartesi - 11:29
İzmir'de orta hasarlı binalar için kira ve taşıma yardımı
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir AFAD Koordinasyon Merkezi'nde konuştu. Bakan Kurum, "Bugün itibarıyla 61 bin 735 binada, 348 bin bağımsız bölümde hasar tespit çalışması tamamlanmıştır." dedi. 

İzmir'de okulların durumu

Bakan Kurum, "857 okulda hasar tespiti yapıldı. 5 okul ağır, 18'i orta hasarlı. Bu okullardaki öğrenciler mahalledeki en yakın okula transfer edilecek" ifadelerini kullandı.

Ev sahiplerine ve kiracılara destek

Deprem ardından ev sahiplerine ve kiracılara verilen desteğe değinen Kurum, "Ağır hasarlı binalar için yardımlarımız başlamıştı. Orta hasarlı binalar için de yardım sürecini başlatıyoruz. Bu konuda ağır hasarlı binalarda ev sahiplerine 13 bin lira yardım yapacağımızı daha önce açıklamıştık. Kiracılarımıza da 5 bin lira yardım yapıyoruz. 5 bin civarında orta hasarlı konutumuz var. Orta hasarlı binalarda ev sahiplerine 5 bin lira kiracılarımıza da 2 bin 500 lira taşıma ve kira yardımını bugün itibari ile başlatmış durumdayız." şeklinde konuştu. 
http://www.ankaramasasi.com/haber/345723/izmirde-orta-hasarli-binalar-icin-kira-ve-tasima-yardimi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.