YKS'den çıkanlar ailelerine koştu

Ankara Masası
|
28 Haziran 2020, Pazar - 15:30
YKS'den çıkanlar ailelerine koştu
YKS'nin "Alan Yeterlilik Testi" oturumunun sona ermesiyle aylardır sınava hazırlanan öğrenciler rahat bir nefes aldı. Sınav salonlarından çıkan öğrenciler, ailelerine koştu. Bazı öğrenciler sınavın başarılı geçtiğini, bazıları ise zorlandıklarını anlattı. Sınavdan çıkan öğrencilerden Mustafa Sakarya, sınavın zor olduğunu, sosyal ve felsefe grubunda zorlandığını, matematiğe ise bakamadığını söyledi. Soruları kolay buldular  Öğrencilerden Soner Terkeş de, sınavının güzel geçtiğini belirterek, herkese başarılar diledi. Öğrencilerden Can Çöğen ise, "Sınavım normale göre başarılı geçti. Yapamadığım sorular oldu ama genelde kolaydı. Sağlık açısından da sosyal mesafe kuralları çok iyiydi ve koronavirüs tedbirleri başarılı olarak sınavda alınmıştı. Hedefim pilot olmak ve Özyeğin Üniversitesini kazanmak istiyorum." dedi. Öğrencilerden Emre Emektar da, sınavının zor olmadığını söyleyenlerdendi. Şimdi tercih zamanı 

Sınavdan çıkan yüz binlerce öğrencinin gündeminde artık tercihler olacak. ÖSYM'nin açıklayacağı puanlar ile tercih işlemlerini gerçekleştirecek olan öğrenciler, bir üniversiteye yerleşebilmek için en doğru tercihi yapmaya gayret gösterecek.

YKS sonuçları 28 Temmuz tarihinde erişime açılacak. Bu sonuçların ardından tercih kılavuzu yayımlanacak. Tercihlerin, 29 Temmuz itibariyle başlaması bekleniyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/35491/yksden-cikanlar-ailelerine-kostu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.