YKS'de hatalı süre iddiası

Ankara Masası
|
29 Haziran 2020, Pazartesi - 13:36
YKS'de hatalı süre iddiası

Sınavda sorulan 4 sorunun internete sızdığı iddialarının ardından en az onun kadar vahim bir başka iddia daha ortaya atıldı.

İstanbul Küçükçekmece'deki Eşref Bitlis Anadolu Lisesi'nde aynı salonda sınava giren 12 öğrenci, sınavdan 30 dakika erken çıkarıldıklarını ileri sürdü.

YKS’nin ilk bölümü olan TYT sırasında yaşanan olay, iddiaya göre 345716004 numaralı sınav salonunda meydana geldi. Burada sınava giren 12 öğrencinin durumu fark ettiği ve tutanakla ÖSYM’ye bildirildiği aktarıldı. "Gözetmen şaşırdı" iddası  Gözetmenin sınavın bu yıla özel olarak 135 dakikadan 165 dakikaya çıkarıldığını bilmediği, olayın da bu yüzden yaşandığı iddia edildi. "Soru çözerken kalemlerimizi bıraktırdılar" 

Mağdur olduklarını söyleyen öğrenciler ve veliler duruma isyan etti.

Öğrencilerden B.T., "Soruları çözerken, kalemlerimizi bıraktırıp bizi çıkardılar. 30 dakika erken çıkarıldığımızı kabul ettiler. Ağlama krizi geçirdim, kalbim sıkıştı. ÖSYM'ye durum bildirildi. Mağduriyetimiz giderilmezse dava açacağız" dedi.

Mağdur öğrenci, "Sınavdan erken çıkmak gibi bir niyetimiz yoktu. Çünkü daha sorularım bitmemişti. Son dakikaya kadar da soru çözmek için çabaladım. Sonra bahçeye çıkınca babamın yanına gittim. Arabaya bindik, eve giderken saate baktığımda, bir problem olduğunu gördüm. Far kettim ki, gözetmen öğretmen bizi sınavdan irademiz dışında 30 dakika erken çıkarmış." diye konuştu. Öğrenci B.T, polisin kendileriyle konuştuğunu ve olaya ilişkin tutanak tutulduğunu da belirterek, güvenlik kamerası kayıtlarının da yaşananları desteklediğini söyledi. Öğrencilerin velileri de mağduriyetlerinin giderilmesini bekliyor.
http://www.ankaramasasi.com/haber/35947/yksde-hatali-sure-iddiasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.