Kılıçdaroğlu: "Veziri verip, şahı kurtaramazsınız"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ekonomideki gerçek sorumluluğun bir kişiye ait olduğunu belirterek, "Damadı feda ederek buradan kaçınamazsınız. Veziri verip, şahı kurtaramazsınız." dedi.
aa:text:20201110:22906961
|
10 Kasım 2020, Salı - 15:58
Kılıçdaroğlu: "Veziri verip, şahı kurtaramazsınız"

Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Berat Albayrak'ın Hazine ve Maliye Bakanlığından istifa sürecini değerlendirdi.

"Halk, sizi ülke yönetimiyle görevlendirmişse, siz bakanlarınızı, kim hangi işi en iyi yapabilir düşüncesinden hareketle belirleyip atarsınız. Benim yakınım, akrabam, eşim, dostum diye kişileri bakan yapmazsınız." diyen Kılıçdaroğlu, "Bakan olacak kişi, bakanlığı, bürokrasiyi çok iyi bilecek. 'Her şeyi ben bilirim' anlayışından uzak, 'Biz, bu işi nasıl daha rahat çözebiliriz' anlayışıyla bu işi götürmesi gerekiyor." şeklinde konuştu.

"Gerçekleri milletin bilmesi gerekiyordu"

Kılıçdaroğlu, "Hazine'den, Maliye'den sorumlu. Ülke felaket durumda, kasa tam takır, üstelik eksi ama pembe tabloyla kamuoyuna sunuş yapılıyor. Bu doğru değil. Gerçekleri milletin bilmesi gerekiyordu. Sadece muhalefet olarak bizim gerçekleri söylememiz doğru değil. Onların da gerçekleri bilerek ona göre önlem almaları gerekiyor." değerlendirmesinde bulundu. 

"1780 radyo ve televizyondan sadece beşi istifa haberini verdi"

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Berat Albayrak'ın istifa açıklaması sonrası uzun bir sessizlik yaşandığını hatırlattı.

Kılıçdaroğlu,"Sarayda sessizlik. AK Parti Grubu'na bakıyorsunuz, orada sessizlik. Ona, bütün değerlerini kaybedip, bütün değerlerini ayaklar altına alıp koşulsuz destek veren MHP'de de onun genel başkanında da büyük bir suskunluk. Ne oluyor? Hazine ve Maliye'den sorumlu olan bir kişi 'Ben istifa ettim' diyor." ifadelerini kullandı. 

Albayrak'ın sosyal medyadaki istifa açıklamasının üzerinden 17 saat geçtiği halde 1780 radyo ve televizyondan sadece beşinin istifa haberini verdiğini aktaran Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Yönetilemez bir Türkiye"

"Diğerlerinde tık yok. Havuz medyasında zaten hiç tık yok. Şu memleketin geldiği hale bakar mısınız? Şu medyanın geldiği hale bakar mısınız? 'Havuz medyası' diyoruz. Gerçek anlamda 'havuz medyası' olduğunu kanıtladı. 27 saat sonra istifa dolayısıyla bir açıklama yapıldı. Ülke böyle yönetiliyor. Milli kurtuluş savaşı veren, yedi düvele karşı mücadele eden Türkiye Cumhuriyeti devleti işte böyle yönetiliyor. Biz, her zaman devletin belli bir saygı, demokratik kurallar içinde yönetilmesini istedik. Eğer bir ülkeyi anonim şirket gibi yönetmeye kalkarsanız, sonuç budur: Yönetilemez bir Türkiye."

Albayrak'ın istifasının kabul edilmesinin hayırlı olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "En azından bir damat kayınpeder olayından kurtuldu Türkiye." dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

"Bu işin sorumlusu bir kişi, Erdoğan"

"Bu işin sorumlusu bir kişi, Erdoğan. Her şey ondan sorulmuyor mu? Her şeye o karar vermiyor mu? O karar veriyor. Eğer bazı gerçekler Erdoğan'dan gizlenmiş ve o gerçeklerin sonradan farkına varmışsa, 'Merkez Bankasında şu kadar açık varmış', dünya onu biliyor zaten. Sen yeni öğrendiysen o zaten daha büyük bir felaket. Devletin yönetilmediğini, bir aile şirketine dönüştürüldüğünü hepimizin kabul etmesi lazım. Böyle bir devlet yönetimi olmaz. Böyle bir anlayış da olmaz. Devlet yönetimi ciddiyet, bilgi, birikim, adalet anlayışı, liyakat ister. Bunların tamamından yoksun olan bir kişiye devleti teslim etmişiz. Damadı feda ederek buradan kaçınamazsınız. Veziri verip, şahı kurtaramazsınız."

Broşürün toplatılmasına tepki

Kılıçdaroğlu, CHP tarafından hazırlanan "Arpalık Aile Şirketi" broşürünün mahkeme kararıyla toplatılmasını da eleştirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki son anlaşmayı da değerlendirdi. 

"(Azerbaycan) Savaştılar ve başardılar"

Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ'daki işgalin bitmesini uzun yıllardır istediğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Ama olmadı, yapmadılar. Buna karşın tek yol vardı; savaşmak. Savaştılar ve başardılar." dedi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in bu savaşta "Biz Ermenistan halkına karşı değiliz, Ermenistan'ı yönetenlere karşıyız." diyerek çok doğru bir mesaj verdiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, "İşgalin sona ermesiyle birlikte bir dostluğun başlayacağını düşünüyorum. Umarım Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki ihtilaflar son bulur. İki komşu daha sağlıklı, daha tutarlı bir diyalog sürecine başlamış olurlar." dedi.


http://www.ankaramasasi.com/haber/354925/kilicdaroglu-veziri-verip-sahi-kurtaramazsiniz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.