Kılıçdaroğlu: "Devlet organize suç örgütüne dönüşüyor"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Enis Berberoğlu'nun yeniden yargılanma talebinin reddedilmesine ilişkin, "Günümüz, kadının veya kadıların satın alındığı gündür. Devlette adalet yok." dedi.
aa:text:20201027:22778139
|
27 Ekim 2020, Salı - 16:12
Kılıçdaroğlu: "Devlet organize suç örgütüne dönüşüyor"

Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Fatih Sultan Mehmet'in adaletin önemini anlatmak için "Kadıyı satın aldığın gün, adalet ölür. Adaletin öldüğü gün de devlet ölür." dediğine işaret etti.

Kılıçdaroğlu, "Günümüz, kadının veya kadıların satın alındığı gündür. Devlette adalet yok." dedi.

Kılıçdaroğlu, Enis Berberoğlu'nun yeniden yargılanma talebinin reddedilmesine yönelik yerel mahkeme kararlarını eleştirerek, şunları söyledi:

"Yeni Zekeriya Öz'ümüz"

"Bizim yeni Zekeriya Öz'ümüz, saraydan aldığı talimatla Anayasa Mahkemesine, 'Kusura bakma, senin kararını uygulamam. Ne demek Anayasa, ne demek karar. Ben bunlara bakmam. Saray ne istediyse aynen onu yazarım, altına da imza atarım. Cübbe giyiyorum ama sarayın cübbesi, adaletin cübbesi değil. Gücümü hukuktan, hukukun üstünlüğünden, vicdanımdan değil, saraydan alıyorum. Bu kararı vereceğim ki yarın beni saray daha üst makamlara getirsin, taltif etsin, yüceltsin. Ben, yeni Zekeriya Öz'üm.' diyor. Anayasa Mahkemesi kararı uygulanmadı."

"Yerel mahkeme kararlarıyla Anayasa ihlal edildi"

Enis Berberoğlu'na ilişkin yerel mahkeme kararlarıyla Anayasa'nın birçok maddesinin ihlal edildiğini savunan Kılıçdaroğlu, yerel mahkemelerin, Anayasa'nın "bağlayıcılığı ve üstünlüğü", "kişi güvenliği ve hürriyeti", "hak arama hürriyeti", "temel hak ve hürriyetlerin korunması", "seçme, seçilme ve siyasi faaliyette bulunma hakkı" ile "duruşmaların açık ve kararların gerekçeli" olmasına yönelik maddelerini askıya aldığını öne sürdü.

"Adalet Bakanı olarak vicdan muhasebesi yaptın mı? "

Hakimler ve Savcılar Kurulu'nun (HSK) hakimler hakkında soruşturma açabildiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, HSK'nin başkanlığını Adalet Bakanı'nın yürüttüğünü hatırlattı.

Kılıçdaroğlu, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün haksızlık karşısında tek cümle etmediğini söyleyerek, şöyle devam etti:

"Sormak gerekiyor; o koltukta sessiz kaldığın için mi sürekli oturuyorsun? Adalet Bakanı olarak acaba oturup bir vicdan muhasebesi yaptın mı? 'Anayasa'yı ihlal eden bir hakim hakkında soruşturma açmamız gerekir.' dedin mi hiç? Yoksa bütün geleceğini koltuğa bağlayıp 'Benim için koltuk her şeyden değerlidir, koltuğumu koruyayım, memleket yanabilir.' mi dedin sen? Adalet Bakanı'nın da yatacak yeri yok, onun da oturup bir vicdan sorgulaması yapması lazım."

Eleştirilerinin sadece Enis Berberoğlu bağlamında algılanmaması gerektiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, benzer şekilde Müyesser Yıldız, Selahattin Demirtaş, Ahmet Altan ve Osman Kavala'nın, beraat ettikleri dosyaların ardından yeni dosyalarla içeride tutulmaya devam edildiğini öne sürdü.

"Koltuk meraklısı kişinin bu memlekete faydası olmaz"

Adalet Bakanı Gül'e seslenen Kılıçdaroğlu, "Sen adalet bakanıysan, adalet kurumu sana bağlıysa, HSK başkanlığını yapıyorsan bu yanlış giden düzene bir çomak sokmayacak mısın? 'Burada bir şeyler yanlış gidiyor.' demeyecek misin? Yasaların sana verdiği yetki de var ayrıca. Kamu yararına bazı kararları bozup 'Tekrar görüş' diyebiliyorsun. Ama onu yapmak istemiyorlar. Çünkü 'Saray beni görevden alır ve ben koltuğumdan olurum.' diyorlar. Koltuk meraklısı kişinin bu memlekete faydası olmaz." dedi.

"Bu, devletin aşama aşama organize suç örgütüne dönüşmesidir"

Kemal Kılıçdaroğlu, bir devletin, Anayasa ve yasaların kaldırılması, hakimlerin bir kişiden taraf karar almaya başlaması halinde aşama aşama organize suç örgütüne dönüşeceğini ifade ederek, şunları söyledi:

"Türkiye'nin geldiği nokta budur. Eleştiriye tahammül edemeyen bir kişiyi eleştirdiğinizde sabahın köründe eviniz basılıyor, hapse atılıyorsunuz. O izin verdiği zaman hapisten çıkıyorsunuz. Onun avukatına dolar bazında milyonlar verip tuttuğunuz zaman savcı size iddianame bile düzenlemiyor. Her işverenin tepesinde 'Kızdırma, mallarına el koyarım.' tehdidi var. Bu, devletin aşama aşama organize suç örgütüne dönüşmesidir."

"İktidarın 'FETÖ ile mücadele ettiği' söylemi külliyen yalan"

Daha önceki bir CHP TBMM Grup Toplantısı'nda FETÖ'nün siyasi ayağına ilişkin bir konuşmasını kitapçık haline getirdiklerini belirten Kılıçdaroğlu, iktidarın "FETÖ ile mücadele ettiği" yönündeki söyleminin "külliyen yalan" olduğunu iddia etti.

"Senin feriştahın gelse bizi susturamaz"

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, kitap toplatmanın darbe dönemlerinde yapıldığını ifade ederek, "Şimdi 20 Temmuz sivil darbesinden sonra kitap toplatıyorlar. Sanıyorlar ki bunu topladıklarında CHP susacak, Kılıçdaroğlu susacak. Senin feriştahın gelse bizi susturamaz. Biz, bu memlekete sevdalıyız, insanımıza sevdalıyız. Oy verir veya vermez ona saygı duymak benim ve herkesin görevi." dedi.

"Servisçi, takım tutar gibi parti tutarsa bu sonuca katlanacak"

Kılıçdaroğlu, iktidarın esnafı, çiftçiyi, emekçiyi, aç vatandaşı önemsemediğini öne sürerek, "Erdoğan 'Benim için önemli olan 5'li çete. En büyük ihaleleri onlara veririm. Dünyanın parasını kazanırlar. Uçağın uçmadığı havaalanının parasını da alırım. O parayı da servisçiden faiziyle söke söke alırım. Vermezse bir de ayrıca icraya veririm.' diyor. Servisçi, takım tutar gibi parti tutarsa bu sonuca katlanacak. Siyasi partiler takım değildir. Hizmet ediyorsa oyumu veririm, etmiyorsa 'Kusura bakma.' derim." değerlendirmelerinde bulundu


http://www.ankaramasasi.com/haber/290850/kilicdaroglu-devlet-organize-suc-orgutune-donusuyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.