Ahmet Özbek'in yangın iddialarına ABB'den yanıt

ABB Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Genel Koordinatörü Volkan Memduh Gültekin, "Siteler yangınına geç müdahale edildi" diyen AK Parti Ankara İl Başkan Yardımcısı Ahmet Özbek'i "Kul hakkı yemeyin. Siyaset uğruna kul hakkına girmeyin." diyerek yalanladı.
Ankara Masası
|
12 Kasım 2020, Perşembe - 16:59
Ahmet Özbek'in yangın iddialarına ABB'den yanıt
Ankara'nın Altındağ ilçesinde mobilya atölye ve mağazalarının bulunduğu Siteler semtinde çıkan yangın yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi. AK Parti Ankara İl Başkan Yardımcısı Ahmet Özbek'in "Siteler yangınına geç müdahale edildi" iddiası ardından gözlerin çevrildiği Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden ilk açıklama geldi. 
Özbek'e sosyal medya hesabından paylaştığı mesajlar ile yanıt veren ABB Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Genel Koordinatörü Volkan Memduh Gültekin, 10 madde sıralayarak iddiaları yalanladı.
Ahmet Özbek ve tweetlerini paylaşan AK Parti Keçiören Meclis Üyesi Fatih Ünal'a "Atılan bir iftirayı daha çürütmek zorunda kalmaktan üzülüyoruz. Sizin adınıza..." diyerek seslenen Gültekin, "Yangın ihbarı gelmesinden 3 dakika sonra Siteler istasyonu ekiplerimiz söndürme çalışmalarına başlamıştır. 9 dakika sonra Altınpark, 17 dakika sonra ise Merkez istasyonumuzdan ekiplerimiz çalışmalara katılmıştır. Yangına Ankara İtfaiyesi, ABB'nin diğer birimlerinden de büyük destek alarak sabahın ilk ışıklarına kadar toplam 123 araç 215 personel ile müdahale etmiştir. Yangın süreçleri savcılık kontrolündedir. Gidip dilediğiniz bilgileri edinebilirsiniz." dedi.



Canlı yayın görüntülerini paylaştı

"İtfaiye 20.45'te müdahaleye başladı" iddiasının tamamen hayal ürünü olduğunu belirten Gültekin, bir haber kanalının saat 20.26'da canlı yayına geçtiğine dikkat çekti. O anların ekran görüntüsünü ekleyen Gültekin, "Görüntüde merkez istasyonumuzdan gelen köpük kulesi dahil itfaiye erlerimizin nasıl canhıraş şekilde yangına müdahale ettikleri görülmektedir." diye ekledi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın 20.43'te bölgeye gelerek, yangın söndürme çalışmalarını 3.5 saat yerinde takip ettiğini de aktaran Gültekin, "Çeyrek asır Ankara'yı yöneten yöneticiniz, çeyrek asırda toplam 3,5 saat bir yangının başında kalmamıştır. Bu durum Cumhuriyetin Başkenti için pek hazindir." paylaşımında bulundu.
Bölgede bulunan Ankara Mobilyacılar Odası Başkanı Hüseyin Taklacı ve bir vatandaşın itfaiye ekiplerinin zamanında geldiğini söyledikleri videoları da paylaşan Gültekin şu şekilde devam etti: "Tekraren ifade ediyoruz: Bizler, atılan iftiraları temizlemekten yılmayız da bıkmayız da. Bu bize sadece güç verir. Ancak yine bizler, bir garip kul olarak, girilen kul hakkı konusuna müdahale edemeyiz. Kul hakkı yemeyin. Siyaset uğruna kul hakkına girmeyin. Sizleri vatandaşların arasına karışıp, dert dinleyip, o dertlerle hemhal olmaya davet ediyoruz. Bizler de bu sayede köhnemiş, millet iradesinin Ankara'da tarihe gömdüğü bu anlayış yerine doğru muhalefetin konforunu yaşamaya başlarız.
http://www.ankaramasasi.com/haber/361465/ahmet-ozbekin-yangin-iddialarina-abbden-yanit
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.