Hindistan'da inek dışkısını yüzlerine sürdüler, kartopu oynadılar

Hindistan’ın en önemli yöresel etkinliği olan gübre festivali Diwali’de yine bildik görüntüler yaşandı. Koronavirüse rağmen Hintler, inek dışkısının yüzlerine sürüp kartopu gibi birbirlerine fırlattı.
Ankara Masası
|
19 Kasım 2020, Perşembe - 10:36
Hindistan'da inek dışkısını yüzlerine sürdüler, kartopu oynadılar

Hindistan'ın en önemli yöresel etkinliklerinin başında Gübre Festivali Diwali geliyor. Festivalin son günlerinde ise yerel halk birbirlerinin yüzlerine inek dışkısı sürerek kutlamalarına devam etti. Koronavirüsün kol gezdiği Hindistan’da halkın inek gübrelerini birbirlerine kartopu gibi attıkları anlar görüntülere yansıdı.

Hindistan’ın en önemli yöresel etkinliklerinin başında gelen Gübre Festivali Diwali'de yine bildik manzara hakimdi. İneklerin çektiği römorklarda toplanan hayvan dışkıları ilk olarak Hindu rahipler eşliğinde tapınakların önüne yığıldı.

Dışkılarla Kartopu

Kırsal alanlarda festival için toplanan Hintler, inek gübrelerini ellerine alarak birbirlerinin yüzüne sürdü ve kartopu misali birbirlerine fırlattı.

Yasaklı Et Kesimi

Yerli inanışına göre Beereshwara Swamy isimli tanrı inek dışkısı içerisinde doğdu. Hindistan'da geçtiğimiz günlerde Hindu milliyetçisi olan Başbakan Narendra Modi, hayvanların daha fazla korunması için birçok Hint eyaletinde uzun süreliğine et kesimini yasaklamıştı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/373998/hindistanda-inek-diskisini-yuzlerine-surduler-kartopu-oynadilar
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.