Seyahat İzin Belgesi Nasıl Alınır?

Ankara Masası
|
03 Nisan 2020, Cuma - 18:52
Seyahat İzin Belgesi Nasıl Alınır?

Koronavirüsü Salgını tedbirleri kapsamında gündeme gelen “Seyahat İzin Belgesi” nedir? Nereden ve nasıl alınır? Kimler alabilir? İşte yanıtı…

Geçtiğimiz günlerde, Koronavirüs tedbirleri kapsamında şehirlerarası ulaşıma Seyahat İzni Belgesi zorunluluğu getirilmiş; yetkililer, şehir dışına çıkma zorunluluğu bulunan vatandaşların nedenlerini bildirerek izin belgesi alabileceğini bildirmişti.

Vatandaşlar uygulama kapsamında "Seyahat izin belgesi nedir, nereden ve nasıl alınır, kimler alabilir?" sorularına yanıt aramaya başladı.

Seyahat İzin Belgesi Nedir?

Seyahat İzin Belgesi, yolcuların seyahat etmek için toplu taşıma araçlarını kullanmaları halinde almak zorunda oldukları izin belgesidir. Şehirlerarası ulaşımda uçak ve otobüsü tercih edecek kişilerin Seyahat izin belgesi almaları zorunludur. Bu şarta uymayanlara cezaî işlem uygulanmaktadır.

Seyahat İzin Belgesi Nereden ve Nasıl Alınır?

Seyahat İzin Belgesi, e-Devlet üzerinden başvuru yapılarak alınmaktadır. Seyahat İzin Belgesi almak isteyen vatandaşlar, e-Devlet şifreleri ile online ortamdan başvuru yaparak taleplerini oluşturabiliyorlar.

Seyahat İzin Belgesi başvurusu işlemleri:

  • E-devlet kapısı üzerinden başvuru gerçekleştirilebilecek.
  • Başvuru, Seyahat İzin Kurulu'na iletilecek ve kurul tarafından değerlendirmeye alınacak.
  • Değerlendirme sonrası başvuru sahiplerine "başvurunuz kabul edilmiştir" ya da "başvurunuz reddedilmiştir" şeklinde SMS gönderilecek.
  • Başvurusu kabul edilen vatandaşlar, otogar veya havaalanlarında bulunan başvuru masalarından TC kimlik numaraları ile doğrulama yapabilecek.

Seyahat İzin Belgesini Kimler Alabilir?

İzin belgeleri alabilecek kişilerse şöyle;

  • Tedavi ihtiyaçları nedeniyle doktor kararıyla sevk edilen,
  • Birinci derece yakınları vefat eden veya ağır hastalığı olanlar,
  • Son 15 gün içerisinde gelmiş olduğu yerde kalacak yeri bulunmayan kişiler olarak belirtildi.
http://www.ankaramasasi.com/haber/3748/seyahat-izin-belgesi-nasil-alinir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.