Koronavirüs aşısı çalışmalarında hata yaptıklarını kabul ettiler

Koronavirüs karşı geliştirdiği aşının yüzde 90 etkili olduğunu açıklayan Astrazeneca-Oxford, aşı çalışmaları sırasında hata yaptıklarını açıklamalarının ardından aşıya güven azaldı.
Ankara Masası
|
26 Kasım 2020, Perşembe - 18:40
Koronavirüs aşısı çalışmalarında hata yaptıklarını kabul ettiler

Koronavirüse karşı geliştirdikleri aşının fiyatını “bir fincan kahveden daha ucuz' olarak açıklayan AstraZeneca-Oxford Üniversitesi çalışmalarıyla ilgili itiraflarda bulundu.

New York Times’ın haberine göre yüzde 90 etkili diye sunulan AstraZeneca koronavirüs aşısına ilişkin bazı bilgilerin eksik olması ve ilk aşının yardım doz olarak vurulması merak uyandırdı. Akıllarda kalan sorularla ilgili AstraZeneca uzmanları açıklamalarda bulundu.

Hata yaptıklarını kabul ettiler

AstraZeneca, ek testlerle yeni bilgilere ulaşmaya çalıştıklarını ifade ederek, son denemelerinde katılımcılara enjekte edilen aşı dozajında hata yaptıklarını kabul etti.

İzin verilmesi zora girdi

Tartışılan aşıyla ilgili açıklamalarda bulunan ABD’deki yetkililer aşının sonuçlarının net olmadığının altını çizdi.

Yetkililer, AstraZeneca - Oxford Üniversitesi aşısına acil kullanım izni verilmesinin yaşananlardan sonra ABD ya da başka ülkelerde zor olduğunu ifade etti.

"Derhal haber verdik"

 AstraZeneca sözcüsü ise Michele Meixell, denemelerin "en yüksek standartlarda yürütüldüğünü" söyledi.

AstraZeneca'nın araştırma ve geliştirmeden sorumlu yöneticisi Menelas Pangalos, testleri ve aşının açıklanma şeklini savundu. Dozaj hatasını bir çalışanın yaptığını belirten Pangalos, "Hatayı fark ettikten sonra aşıyı denediğimiz yerlere derhal haber verdik" şeklinde konuştu.
http://www.ankaramasasi.com/haber/392814/koronavirus-asisi-calismalarinda-hata-yaptiklarini-kabul-ettiler
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.