ASELSAN yerli solunum cihazı için gece gündüz çalışıyor

Ankara Masası
|
07 Nisan 2020, Salı - 17:53
ASELSAN yerli solunum cihazı için gece gündüz çalışıyor

ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Prof. Dr. Haluk Görgün, Koronavirüsüne karşı ASELSAN’da yürütülen faaliyetlere ilişkin bilgi verdi.

Türk Savunma Sanayii'nin öncülerinden ASELSAN, yerli solunum cihazı için çalışmalarına hız verdi. ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Prof. Dr. Haluk Görgün, yerli solunum cihazıyla ilgili gelişmeleri değerlendirdi.

Yerli solunum cihazının üretimi için gece gündüz çalıştıklarını kaydeden Prof. Dr. Haluk Görgün, "Cumhurbaşkanımızın talimatıyla Sanayi ve Teknoloji Bakanımız ile Sağlık Bakanımız bizi arayarak yerli solunum cihazı üretimi konusunda hızla dahil olmamızı istedi. Bir start-up olan Biosys firmasının geliştirdiği solunum cihazının ürüne dönüşmesi için ASELSAN derin Ar-Ge kültürü ve sistem bilgisiyle mekanik yazılım ve elektronik tasarım alanında tüm kabiliyetlerini ortaya koydu. Malumunuz bu akut dönemde dışarıdan kimsenin tedarik edemediği kritik alt bileşenlere kadar derinlemesine Ar-Ge ve teknoloji geliştiriyoruz” dedi.

Cihaz üretimindeki en önemli noktanın cihazın milli lisansa ve fikri haklara sahip olması olduğunu belirten ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Prof. Dr. Haluk Görgün, telekonferans yöntemi sayesinde tüm paydaşlarla proje değerlendirme toplantıları yaptıklarını ifade etti. Prof. Dr. Haluk Görgün ekip motivasyonuna da değinerek “proje ekibimiz ‘bizi odaya kilitleyin, hastalarımıza nefes olacak solunum cihazlarını geliştirmeden bize uyku yok’ diye duygularını ifade ettiler" dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/4194/aselsan-yerli-solunum-cihazi-icin-gece-gunduz-calisiyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.