Meteorolojiden uyarılar peş peşe geldi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgesi için kar, Marmara bölgesi için sağanak uyarısı yaptı.
Ankara Masası
|
16 Aralık 2020, Çarşamba - 19:47
Meteorolojiden uyarılar peş peşe geldi

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden peş peşe uyarılar geldi.

Yapılan uyarılarda Doğu Akdeniz bölgesinin yüksek kesimleri ve  Erzurum, Kars, Ağrı, Ardahan ve Erzincan bölgeleri için kar, İstanbul ve doğusu için ise yağış uyarısı yapıldı.

Karadeniz'in yüksek kesimleri için uyarı

Meteorolojiden yapılan uyarıda Doğu Karadeniz'in yüksek kesimlerinde bu gece ve yarın yoğun kar yağışı beklendiği ifade edildi.

Trabzon'un doğusu, Rize ve Artvin'in 1100 metre üzeri rakımlı kesimlerde kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışı öngörülüyor. 

Meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Kar ve buzlanma uyarısı

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, havanın parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağışlı geçeceği bölgede, yağışların Erzurum, Kars, Ağrı, Ardahan ve Erzincan çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar, Iğdır çevrelerinde ise yağmur şeklinde olması öngörülüyor.

Gece ve sabah saatlerinde yer yer buzlanma ve don olayı beklenen bölgede, sıcaklık mevsim normallerinin üzerinde seyrederken, rüzgar güneyden hafif, zaman zaman orta kuvvette esecek.

Bölge genelinde buzlanma ve don olayı nedeniyle başta sürücüler olmak üzere, vatandaşlar ile yetkililerin dikkatli ve tedbirli olması istendi.

İstanbul ve çevresi için sağanak beklentisi

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğünden yapılan son tahmin ve değerlendirmelere göre, bölgede parçalı ve çok bulutlu hava bekleniyor.

Sabah ve öğle saatlerinde İstanbul ve bölgenin doğusu (Kocaeli, Sakarya ve Yalova) ile Kırklareli ve Tekirdağ'ın Karadeniz kıyı kesiminde aralıklı yağmur tahmin ediliyor.

Bölgedeki sıcaklıkların ise mevsim normalleri ve yer yer üzerinde olacağı, rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu (poyraz) yönlerden orta kuvvette eseceği öngörülüyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/453043/meteorolojiden-uyarilar-pes-pese-geldi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.