Görevden alınan CHP’li belediye başkanına "suç örgütü lideri" suçlaması

Adana’da Ceyhan Belediyesi'ne yapılan rüşvet operasyonunda gözaltına alınan 23 kişi arasında bulunan eski belediye başkanı Kadir Aydar’ın suç işlemek amacıyla örgüt kurduğu ve çok sayıda vatandaştan milyonlarca lira rüşvet aldığı öne sürüldü.
IHA-20201222AW196275
|
22 Aralık 2020, Salı - 09:54
Görevden alınan CHP’li belediye başkanına "suç örgütü lideri" suçlaması

Ceyhan Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında, polis ekipleri, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, rüşvet ve irtikap iddiasıyla hakkında gözaltı kararı verilen 23 kişiyi yakalamak için operasyon düzenledi.Belediye binası ve şüphelilerin adreslerinde arama yapan ekipler, eski başkan Kadir Aydar'ın da aralarında olduğu zanlıları gözaltına aldı.

Milyonlarca lira rüşvet iddiası

23 zanlının gözaltına alındığı soruşturmanın detayları belli oldu. Kadir Aydar’ın suç işlemek amacıyla kurduğu örgütün liderin olduğu, bu örgütün, rüşvet ve irtikap suçlarını işlediği öne sürüldü. Kadir Aydar’a Ceyhan Belediye Başkan Yardımcısı Gürsel İ.'nin, meclis üyesi Mehmet Nuri T.'nin, imar müdürü Gül Derya D.'nin ve eski imar müdürü Murat İ.'nin, belediyede memur olarak çalışan Ş.A., H.K. ve M.V.B.’nin yardım ettiği iddia edildi. Aydar ve diğer zanlıların bu süreçte ruhsat ER OLUYOR? /// problemi olan vatandaşlardan milyonlarca lira rüşvet aldığı ileri sürüldü.

Suçlamaları reddettiler

Sorgulanmak üzere emniyete getirilen zanlıların, sorgularında suçlamaları kabul etmediği öğrenildi. Bugün sağlık kontrolünden geçirilen zanlıların akşam üzeri adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

(İHA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/462802/gorevden-alinan-chpli-belediye-baskanina-suc-orgutu-lideri-suclamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.