Sayıştay'ın ABB raporu: Su ve kanalizasyon uygulamaları asfaltların ekonomik ömrünün kısaltıyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne ait 2019 Yılı Sayıştay Denetim Raporu'nda, su ve kanalizasyon uygulamalarından dolayı asfalt ve kaldırımların ekonomik ömrünün kısaldığına yer verildi.
Ankara Masası
|
22 Aralık 2020, Salı - 10:33
Sayıştay'ın ABB raporu:  Su ve kanalizasyon uygulamaları asfaltların ekonomik ömrünün kısaltıyor
Mamak Belediyesi, ASKİ kazıları sonrası oluşan bozuk yollara asfalt dökülmemesi üzerine kazı yapılan sokaklara pankart asarak Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne asfalt dökmesi konusunda süre tanımıştı. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada ise “Mamak Belediye Başkanı’nın, kendi beceriksizliğini ve iş bilmezliğini üzerimize atması trajikomik bir durumdur” ifadeleri kullanılmıştı. ABB ve Mamak Belediyesi arasındaki gerginlik akıllardaki yerini korurken Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne ait 2019 Yılı Sayıştay Denetim Raporu'nda dikkat çeken bir tespite yer verildi. Buna göre, ABB'nin su ve kanalizasyon uygulamalarından dolayı asfalt ve kaldırımların ekonomik ömrü kısalıyor.

Sayıştay raporunda Fen İşleri Daire Başkanlığında yapılan denetimlerde; ASKİ (Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü) tarafından gerçekleştirilen su ve kanal abonelik uygulamalarından dolayı Büyükşehir Belediyesi'nin yapmış olduğu asfalt ve kaldırımların sık sık tahrip edildiği, bu tahribatlardan dolayı asfalt yama işlerinin ve kaldırım tamir işlerinin bir hayli fazla olduğu, ayrıca bu uygulamalardan dolayı Başkanlığa bağlı AYKOME Şube Müdürlüğü'nün iş yükünün ciddi anlamda arttığının tespit edildiği aktarıldı. 

"Milli ekonomi için kayıp"

"Yapılan incelemelerde, Büyükşehir Belediyesi'nin bozulan asfalt ve kaldırım için yaptığı masrafın tahsil ettiği zemin tahrip bedellerinden fazla olduğunun görüldüğü" belirtilerek  "AYKOME Şube Müdürlüğünün iş yükü de bu
uygulamalardan dolayı ciddi anlamda artmaktadır. Bu uygulama ayrıca bir yer için iki defa masraf yapılmasına yol açmaktadır ki bu da milli ekonomi için bir kayıptır." denildi.


İSKİ ve SASKİ örnekleri verildi

Raporda İSKİ (İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü) ve SASKİ
(Sakarya Su ve Kanal İdaresi Genel Müdürlüğü) uygulamalarının incelendiği, 
buradaki uygulamaların, asfalt ve kaldırımı bozmadan ve tamamen kurum tarafından gerçekleştirildiğinin görüldüğü aktarıldı. Bu örneklerde tek bir yere müracaat edildiği ve o yerde işlemlerin sonlandırıldığı vurgulanarak "ASKİ uygulamasında ise müracaat sahibi ASKİ ve Büyükşehir Belediyesi arasında gidip gelmektedir." denildi.
http://www.ankaramasasi.com/haber/463073/sayistayin-abb-raporu-su-ve-kanalizasyon-uygulamalari-asfaltlarin-ekonomik-omrunun-kisaltiyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.