ABB zemin tahrip bedellerini ilçe belediyelere aktarmadı mı?

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB)'ne ait 2019 Yılı Sayıştay Denetim Raporu'nda, zemin tahrip bedellerinin ilçe belediyelerine aktarılmadığı tespit edildi.
Büşra Bayrak
|
22 Aralık 2020, Salı - 12:45
ABB zemin tahrip bedellerini ilçe belediyelere aktarmadı mı?
Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne ait 2019 Yılı Sayıştay Denetim Raporu'nda ilçe belediyelere aktarılması gereken zemin tahrip bedelleriyle ilgili dikkat çeken bir tespite yer verildi. 

Raporda, ilçe belediyelerinin sorumluk alanlarındaki yerlerde yapılan kazı çalışmalarından elde edilen zemin bedellerinin ilgili ilçe belediyelerine aktarılmadığı belirtildi. 

Cadde, bulvar, meydan ve sokaklarında yapılacak tüm kazılardan elde edilecek gelirlerin büyükşehir belediyesinin altyapı yatırım hesabında toplanması gerektiği ve bu paraların amacı dışında kullanılamayacağı vurgulandı. 


İlçe belediyelerinin büyükşehirden  140.669.590,12 TL'lik alacağı var

Söz konusu raporda, bazı ilçelere aktarılması gereken zemin tahrip bedellerinin yıllar itibari ile arttığı ve 2019 yıl sonu itibari ile ilgili belediyelerin 140.669.590,12 TL tutarında pay alacağının tespit edildiği kaydedildi. 

Zemin tahrip bedellerinden ilçe belediyelerine aktarılması gereken paylar şöyle belirtildi:

Öte yandan raporun 30'uncu sayfasında, alt yapı kazı  çalışmalarından doğan zemin tahrip bedellerinin altyapı yatırım hesabından cari hesaba aktarıldığı ve amacı dışında kullanıldığının tespit edildiği ifade edildi.

Denetçiler tarafından yapılan incelemelerde, idare tarafından AYKOME teminat hesabının açıldığı ve bu hesaptan cari hesaba aktarımlar yapıldığı bildirilerek, "Söz konusu tutarların amaca uygun kullanılıp, kullanılmadığı noktasındaki tespiti güçleştirmektedir" denildi. 
http://www.ankaramasasi.com/haber/464029/abb-zemin-tahrip-bedellerini-ilce-belediyelere-aktarmadi-mi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.