Belediye çalışanları haklarını devretti!

Ankara Büyükşehir Belediyesinin çalışanlarına sunduğu ücretsiz toplum taşıma kullanma haklarının yüzde 80'inin başkasına devrettiği ortaya çıktı.
Ankara Masası
|
21 Aralık 2020, Pazartesi - 23:00
Belediye çalışanları haklarını devretti!
Sayıştay, Ankara Büyükşehir Belediyesinin(ABB) 2019 raporunu açıkladı.

Açıklanan raporda ABB çalışanlarına her ayın başında yüklenen 90 binişlik hakkın, yüzde 80'inin başka kişiler tarafından kullanıldığı tespit edildiği ifade edildi.

Raporda  biniş haklarından yalnızca 189.016,30-TL değerindeki hakkın doğrudan kart sahibi tarafından kullanıldığı ve geri kalan 983.792,00-TL'nin ise amaca aykırı olarak kullanıldığı belirtildi.

Sayıştay raporunda şu ifadeler yer aldı;




Ankara Büyükşehir Belediye Meclisinin 10.11.2011/3146 tarih/sayılı ve 15.12.2017/2453 tarih/sayılı kararlarına istinaden, Büyükşehir Belediyesi ve bağlı idareleri bünyesinde 657 sayılı Kanun’a tabi olarak çalışan memur personele, işe geliş-gidişlerinde toplu taşıma araçlarını kullanmaları amacıyla, her aybaşında 90 binişlik hakka tamamlama sureti ile toplu taşıma kart yüklemesi yapılmaktadır. Söz konusu meclis kararlarında, o dönemdeki adıyla manyetik kartların (ankarakart) başkalarına kullandırılması durumunda iptal edileceği de açıkça T.C. Sayıştay Başkanlığı Ankara Büyükşehir Belediyesi 2019 Yılı Sayıştay Düzenlilik Denetim Raporu 73 belirtilmiştir.

"Yaklaşık %80 oranında amaç dışı kullanım"

2019 yılı Eylül ayı bazında yapılan inceleme neticesinde, Büyükşehir Belediyesinde çalışan memurlara, yukarıda bahsi geçen meclis kararlarında da açıkça belirtildiği üzere, işe geliş ve gidişlerinde toplu taşıma araçlarını kullanmaları amacıyla yüklenen biniş haklarından yalnızca 189.016,30-TL değerindeki hakkın doğrudan kart sahibi tarafından kullanıldığı ve geri kalan 983.792,00-TL değerindeki hakkın ise bahsi geçen amaca aykırı olarak, aktarma yöntemi ile başka kişilere kullandırıldığı tespit edilmiştir. Böylece örnek olarak seçilen bir aylık dönemde yaklaşık %80 oranında amaç dışı kullanım olduğu görülmüştür.

"Üçüncü kişilere aktarılmasının önlenmesi gerekmektedir"

Bu aktarmalar karşılığında ilgili personel tarafından belli bir parasal tutar elde edilebileceği ve bahsi geçen uygulamanın amacına aykırı bir şekilde söz konusu personel lehine nakdi yardım hüviyetine dönüşebileceği de açıktır. Sonuç olarak, memur personelin toplu taşıma kartlarına yüklenen 90 biniş hakkı karşılığı parasal değerlerin, meclis kararlarında belirtilen amaçlar dışında kullanılmasını önlemek amacı ile üçüncü kişilere aktarılmasının önlenmesi gerekmektedir.

http://www.ankaramasasi.com/haber/462507/belediye-calisanlari-haklarini-devretti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.