Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Suriye'deki seçimlere tepki

Ankara Masası
|
21 Temmuz 2020, Salı - 17:01
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Suriye'deki seçimlere tepki

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'de Esed rejiminin parlamento seçimi düzenlemesine tepki göstererek "Demokrasi diyenlerin azından bir kelam çıkıyor mu? Böyle seçim mi olur?" dedi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Kabinesi 2 Yıllık Değerlendirme Toplantısı’nda katılımcılara hitap etti. Erdoğan, konuşmasının bir bölümünde Suriye'de Esed rejiminin düzenlediği parlamento seçimlerine değindi.

"Suriye'de sözde bir seçim yapılıyor." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Demokrasi diyenlerin azından bir kelam çıkıyor mu? Böyle seçim mi olur? Bizim geçmişte olduğu gibi, tek parti döneminde yaşandığı gibi. Demokrasi noktasında çok çok ileri olduğunu söyleyenler, BM kalkıp da ne yapıyorsunuz diyen yok. Vatandaş eli mahkum gidiyor orada oyunu kullanıyor. Bir seçim neticesi ilan ederler evlere şenlik. Yapacakları bu... Biz sesimizi yükseltmek zorundayız." ifadelerini kullandı.

Beşar Esad rejimi, iç savaşın başlamasından sonra üçüncü kez ‘halksız’ parlamento seçimlerini gitti. Ülkede hiçbir ‘muhalif parti’ olmaksızın seçime giden Esad’ın Baas Partisi’nin parlamentodaki 250 sandalyenin büyük kısmını ele geçirmesi bekleniyor. Savaş öncesi 23 milyonluk Suriye’de 6.7 milyon kişi ülkesini terk etti, 7-8 milyon kişi ise ülke içinde göç etmiş durumda.

http://www.ankaramasasi.com/haber/46410/cumhurbaskani-erdogandan-suriyedeki-secimlere-tepki
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.